Κρίσιμη συνεδρίαση στη ΔΗΜΑΡ

Σε εξέλιξη, και εν μέσω διαφωνιών για τη στάση Κουβέλη, η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, με την απόφαση πάντως για αποχώρηση από την κυβέρνηση να θεωρείται ήδη ειλημμένη. Την ίδια ώρα, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος διαμορφώνουν το σκηνικό της επόμενης ημέρας της δικομματικής πλέον κυβέρνησης, προετοιμάζοντας
σαρωτικό ανασχηματισμό εξπρές και επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, στο νέο σχήμα θα συμμετάσχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας τις θέσεις του αντιπροέδρου και του υπουργού Εξωτερικών, ενώ το Μπλούμπεργκ αναφέρει πως η κυβέρνηση παραπαίει και ο Αντώνης Σαμαράς εξαρτάται πλέον από το ΠΑΣΟΚ.

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να παραμείνει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση με τους υπουργούς της», δήλωσε ο Βασίλης Οικονόμου.

«Θα ήθελα κοινή στάση. Άλλη εισήγηση έκανε ο Φώτης Κουβέλης στις 5 το απόγευμα και άλλη στις 8», ανέφερε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

«Ουσιαστικά στην ΕΡΤ συμπυκνώθηκε η κρίση που προυπήρχε μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τους Νόνη Καραγιάννη και Τάκη Καμπύλη ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, ενώ στην ίδια εκπομπή ο Νίκος Μπίστης μίλησε «για παραλογισμό του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ολοκλήρωσε ο Φώτης Κουβέλης».

«Η κυβέρνηση πια φαίνεται ότι δεν θα έχει τρεις άλλα δύο, και δεν θα πάει πολύ μακριά», ανέφερε στο σταθμό μας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ πρόσθεσε πως στις επόμενες εκλογές θα πολωθεί το κλίμα και το δίλημμα θα είναι ή κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόσταση, εν τω μεταξύ, που χωρίζει τους μέχρι χθες κυβερνητικούς εταίρους φαίνεται πως μεγαλώνει, μετά την αποκάλυψη εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ χειρόγραφου με σημειώσεις όπου περιλαμβάνονται τα σημεία στα οποία, όπως τονίζει η Ιπποκράτους, συμφώνησαν το βράδυ της Τετάρτης οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.

Την ύπαρξη του χειρόγραφου επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, κάνοντας λόγο για άτυπη συμφωνία των τριών, ωστόσο η ΔΗΜΑΡ το διέψευσε κατηγορηματικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα