Κρίσιμη Σύνοδος

Βαρύνουσας σημασίας για το μέλλον της ΕΕ , η σύνοδος Κορυφής που αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες και θα συνεχιστεί και αύριο. Η Σύνοδος δεν θα «επιλύσει» την κρίση στην ευρωζώνη, ούτε θα σηματοδοτήσει το τέλος των αναταραχών στις αγορές, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. «Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ σοβαρή», παραδέχθηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, από το Παρίσι κατα τη συνάντηση της με το Γαλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. «Έχουμε εργαστεί πολύ για την ανάπτυξη περιμένουμε αποφάσεις στη Σύνοδο» δήλωσε ο κ. Ολαντ, και πρόσθεσε πως «επιθυμούμε οικονομική σταθερότητα, αλληλεγγύη και ολοκλήρωση».

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο, είχε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και όπως ανακοινώθηκε  από το Λευκό Οίκο, οι δυο ηγέτες «συζήτησαν για τη σημασία συνέχισης των προσπαθειών για προώθηση της ανάπτυξης και της σταθερότητας».

Εν τω μεταξύ, με τον Γάλλο πρόεδρο και τους κυρίους Μόντι και Μπαρόζο συνομίλησε ο πρωθυπουργός, ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες θα έχει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες,  επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας.  Στην επιστολή Σαμαρά που μεταφέρει ο κύριος Παπούλιας  επισημαίνεται - σύμφωνα με πληροφορίες- η ανάγκη τροποποιήσεων όρων του προγράμματος για να καταπολεμηθεί η ύφεση και η ανεργία. 
Keywords
Τυχαία Θέματα