Κύπρος: Ανακρίνεται ο πρόεδρος της ΑΤΗΚ

Ύποπτοι για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη, δεκασμό δημοσίου λειτουργού, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψίας για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και άλλα σοβαρά αδικήματα είναι σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη ο πρόεδρος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), Στάθης Κιττής, ο Γρηγόρης Σουρουλλάς, υπάλληλος του κτηματολογίου και ο Γιάννης Σουρουλλάς, υπάλληλος της ΑΤΗΚ.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν με δικαστικά
εντάλματα που εκδόθηκαν μετά από μαρτυρίες σε δικαστήριο για υπόθεση αγοραπωλησίας τουρκοκυπριακού ακινήτου. Ο τουρκοκύπριος ιδιοκτήτης εισέπραξε από ελληνοκυπριακή εταιρεία περίπου 71 χιλιάδες ευρώ και αυτή στην συνέχεια το πούλησε στην ΑΤΗΚ για περίπου 20 εκ. ευρώ. Ένταλμα εκδόθηκε και για ένα ακόμη υπάλληλο και συντεχνιακό της ΑΤΗΚ, τον Ορέστη Βασιλείου, ο οποίος αναζητείται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για ανανέωση των ενταλμάτων σύλληψης.

Η ΑΤΗΚ αναφέρει ότι το θέμα της επένδυσης του Ταμείου Συντάξεως με την αγοραπωλησία της τουρκοκυπριακής περιουσίας αφορά την Δικαιοσύνη.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΤΗΚ σημειώνει ότι «η ίδια, πρώτη από όλους, επιθυμεί τη γρήγορη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ενώ συνεχίζει με συνέπεια και σοβαρότητα τις επιχειρησιακές της δραστηριότητες, πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον των πελατών της και της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα