Κύπρος: βραβεία μαθητικού δοκιμίου

Ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου και ο Κύπριος υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος απένειμαν σε ειδική τελετή τα βραβεία του διαγωνισμού μαθητικού δοκιμίου, που οργανώνει κάθε χρόνο, από το 1976, η Ελληνική Πρεβεία. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές- μαθήτριες της Γ' Λυκείου των δημοσίων και ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης της Κύπρου.

Θέμα του φετινιού

διαγωνισμού ήταν: «Με ποιούς συγκεκριμένους τρόπους και δράσεις το σχολείο και ευρύτερα η εκπαίδευση της Κύπρου, με βάση την όλη προσφορά του ελληνικού πολιτισμού, μπορούν να διαμορφώσουν πολίτες, ικανούς να ανταποκρίνονται στην ανάγκη των σύγχρονων ευρωπαϊκων πολυπολιτισμικών κοινωνιών για βαθύτερη δημοκρατία».

Το πρώτο βραβείο, που συνοδευόταν από το ποσό των 800 ευρώ, απέσπασε ο μαθητής Γιώργος Χριστοδούλου του Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας, το δεύτερο (600 ευρώ) η Μαρία Νικολάου του Λυκείου Παλουριώτισσας και το τρίτο ( 400 ευρώ) η Κάλλια Σαββίδου του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου. Επίσης, απονεμήθηκαν και τρεις έπαινοι στους μαθητές Αντρέα Χατζηκώστα, Ζήνωνα Χατζηκώστα και Τσιελεστίνα Πουλλή.

Σε σύντομη ομιλία του ο πρέσβης της Ελλάδος Βασίλης Παπαϊωάννου τόνισε ότι η διεξαγωγή του διαγωνισμού έχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αναφοράς, «που παραπέμπει σε μία αρετή ή όπως έχει αποτυπωθεί από τους Ιστορικούς, σε μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ αρετή: Τη δίψα για Παιδεία».

Η Πρεσβεία της Ελλάδος, επεσήμανε, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην ανάδειξη της Παιδείας και του Πολιτισμού μας στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης της.

Ο Έλληνας πρέσβης χαιρέτισε την παρουσία στην εκδήλωση διακεκριμένων ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, σημειώνοντας ότι αυτή «υπογραμμίζει, για άλλη μια φορά, όχι μόνο τους άρρηκτους, διαχρονικούς και αδελφικούς δεσμούς Ελλάδος και Κύπρου, αλλά και τη συστράτευση των πνευματικών ανθρώπων με τη νεολαία και τα οράματα της για ένα καλύτερο αύριο, στην κοινή πορεία για τη χάραξη του νεώτερου πολιτισμού μας».

Τα βραβεία του διαγωνισμού πρόσφερε η Eurobank Cyprus. Στην εκδήλωση παρουσίασαν μουσικό πρόγραμμα οι μαθητές του Μουσικού Λυκείου Αμμοχώστου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα