Κυβερνητικές αναταραχές λόγω της «λίστας»

Μπορεί ένα USB stick να ρήξει μία κυβέρνηση, αναρωτιέται η NY Times με αφορμή το ελληνικό σκάνδαλο με την περιβόητη πια «λίστα» Λαγκάρντ.

Αντιδράσεις και συζητήσεις έχουν ξεκινήσει για τις υποθέσεις διαφθοράς στην Ελλάδα, καθώς τη Πέμπτη βρέθηκε νεκρός ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Τζανής

και με αφορμή την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα σήμερα.

Οι άνθρωποι που «πρωταγωνιστούν» στις έρευνες για μαύρο χρήμα και διαφθορά είναι οι ίδιοι που σχηματίζουν τη κυβέρνηση Σαμαρά - μια κυβέρνηση που ευλόγησε και υποστηρίζεται από τους ευρωπαίους ηγέτες. Το μόνο που μένει να δούμε είναι πόσο αυτο-εξέταση, και πόσες ποινικές διώξεις, θα χρειαστούν μέχρι να καταρεύσει όλο το πολιτικό σύστημα.

Όσο οι έρευνες αυξάνονται, η σχέση μεταξύ των Σοσιαλιστών και της Νέας Δημοκρατίας, «είναι σαν το σκορπιό και το βάτραχο,» δήλωσε ο κ. Μπουκάλας, αρθρογράφος της Καθημερινής. «Είναι στη φύση τους για ένα να τσιμπήσουν το άλλο».

«Μπορεί αναγκαστικά να είναι σύμμαχοι τώρα, αλλά η αξία του άλλου βασίζεται στην υποτίμηση του άλλου», πρόσθεσε. «Ωστόσο, αν διασπαστεί ο κυβερνητικός συνασπισμός θα καταρεύσει πλήρως το σύστημα καθώς, η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Αριστερά από μόνες τους δεν μπορούν να δημιουργήσουν κυβέρνηση».

Διαβάστες το πλήρες άρθρο http://www.nytimes.com/2012/10/09/world/europe/greek-government-at-odds-...

Keywords
Τυχαία Θέματα