Λίφτινγκ στα αγάλματα

Τα αγάλματα της Αθήνας, που έχουν υποστεί βανδαλισμό, θα ξαναπάρουν την αρχική τους μορφή, χάρη στις εργασίες αποκατάστασης που ήδη ξεκίνησαν και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Αlpha Bank που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην Παλιά Βουλή, τα αγάλματα στο Σύνταγμα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου
της Αθήνας.

Ο εργολήπτης και συντηρητής έργων τέχνης Θανάσης Τζαμαλής, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου είπε ότι «οι εργασίες που γίνονται στα έργα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, στις εργασίες για την αποκατάσταση του μαρμάρου και σε αυτές για την αποκατάσταση και τον καθαρισμό των γλυπτών. Τα αγάλματα τα ίδια δεν έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές», επισήμανε ο κ. Τζαμαλής, «ωστόσο οι πιο σημαντικές καταστροφές βρίσκονται στις βάσεις των αγαλμάτων. Όσον αφορά στη διαδικασία, ξεκινάει με τον καθαρισμό για την απομάκρυνση των γκράφιτι, ενώ όταν απομακρυνθούν τα γραφήματα θα ακολουθήσει καθαρισμός της επιφάνειας, κυρίως από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και μετά θα πραγματοποιηθεί μια αντι -γκράφιτι προστασία».
Keywords
Τυχαία Θέματα