Λιγότερο αλάτι, περισσότερη υγεία

Η υποχρέωση δια νόμου των παραγωγών επεξεργασμένων τροφίμων να περικόψουν το επίπεδο αλατιού που περιέχεται στα προϊόντα τους, μπορεί να μειώσει σημαντικά, μέχρι και 18%, τα περιστατικά εμφραγμάτων και εγκεφαλικών, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα. Η μελέτη εισηγείται στις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε υποχρεωτικές και όχι προαιρετικές περικοπές του αλατιού στη βιομηχανία τροφίμων, καθώς, όπως επισημαίνει, η διατροφή που περιέχει υψηλά επίπεδα αλατιού, συνδέεται με αύξηση της αρτηριακής πίεσης, που μπορεί να
οδηγήσει σε καρδιαγγειακά προβλήματα, όπως εμφράγματα και εγκεφαλικά. Οι ενήλικες, σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από έξι γραμμάρια αλατιού τη μέρα, δηλαδή περίπου ένα κουταλάκι. Πολλές χώρες του κόσμου (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Καναδάς, Αυστραλία κ.α.) έχουν υιοθετήσει κάποιο πρόγραμμα μείωσης του αλατιού, είτε επιβάλλοντας τη σχετική αναφορά στις ετικέτες των τροφίμων, είτε προωθώντας εθελοντικές περικοπές της ποσότητάς του
Keywords
Τυχαία Θέματα