Λίστα 30 υπόπτων για τη ληστεία

Αισιόδοξοι ότι σύντομα θα φτάσουν στους δράστες της μεγάλης ληστείας στην Εθνική Πινακοθήκη είναι ανώτεροι αξιωματούχοι της Αστυνομίας, οι οποίοι- αποκαλύπτουν σήμερα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ότι πιστεύουν ότι το χτύπημα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από κύκλωμα Ελλήνων λαθρεμπόρων έργων τέχνης, ενώ εκτιμούν ότι υπήρχε βοήθεια εκ των έσω.
Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν, οι δράστες είχαν πολύ καλή γνώση του χώρου της πινακοθήκης, ήξεραν τα κενά στις κάμερες και κυρίως ήξεραν μέσα σε επτά λεπτά που να βρουν τα τρία έργα

τέχνης και να τα αφαιρέσουν από τις κορνίζες τους.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές η λίστα των υπόπτων περιλαμβάνει περίπου 30 άτομα.

Την ίδια ώρα, το ζήτημα της ασφάλισης των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου  παραμένει συγκεχυμένο. Σύμφωνα με νόμο του 1995, το Δημόσιο δεν ασφαλίζει την κινητή και ακίνητη περιουσία του και κατ΄εξαίρεση επιτρέπεται η ασφάλιση μόνο των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, η οποία επικαλείται νομικούς κύκλους δεν είναι γνωστό αν ήταν ασφαλισμένοι οι πίνακες της Εθνικής Πινακοθήκης. Μάλιστα όπως επισημαίνουν στην εφημερίδα  «είναι μείζον ζήτημα εάν για παράδειγμα στο νεόδμητο Μουσείο της Ακρόπολης, που περιλαμβάνει αμύθητη περιουσία, ισχύει το ίδιο καθεστώς».

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα