Ληστεία και δολοφονία σε σπίτι 73χρονου

Δε δίστασαν να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν εξ επαφής τον 73χρονο άνδρα στον Πύργο του Ορχομενού Βοιωτίας οι ληστές που μπήκαν στο σπίτι του λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας. Όλα ξεκίνησαν όταν ο 73χρονος και η γυναίκα του κατάλαβαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει μέσα στο σπίτι τους. Εκείνη την ώρα ο ένας από τους ληστές του έπαιρνε το παντελόνι μέσα από την κρεβατοκάμαρα. Ο 73χρονος προσπάθησε να αντισταθεί και το κυριότερο προσπάθησε να αποτρέψει του ληστή να του πάρει το παντελόνι. Ο τελευταίος αδίστακτα έστρεψε το όπλο πάνω στον 73χρονο, τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής στο στήθος
και τον άφησε αιμόφυρτο μέσα στο δωμάτιο. Όταν προσπάθησε να αντισταθεί η γυναίκα του τότε την χτύπησαν, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένη.Στο διπλανό δωμάτιο μέχρι εκείνη την ώρα κοιμόταν ο 47 χρόνος γιος του. Οι ληστές τον ακινητοποίησαν και τον έδεσαν και έτσι μπόρεσαν να κερδίσουν χρόνο και να εξαφανιστούν. Λίγο αργότερα όταν πήγε η αστυνομία βρήκε όλο το σπίτι αναστατωμένο, καθώς οι ληστές έψαχναν για πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα.

Ωστόσο όμως οι ληστές που σύμφωνα με την αστυνομία θα πρέπει να είναι τρεις η τέσσερις βρήκαν την ευκαιρία να απομακρυνθούν. Πολύ σύντομα ξέφυγαν από τα μπλόκα της αστυνομίας μέσα από το δρόμο που οδηγεί στην Αταλάντη της Φθιώτιδας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών οι ληστές στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν βγήκαν και από το δρόμο αφού μέχρι το πρωί έμειναν ανάγλυφα τα σημάδια της εκτροπής. Έτσι οι έρευνες επεκτάθηκαν και μέχρι τη Φθιώτιδα στην περιοχή της Αταλάντη. Λίγο πριν το μεσημέρι σήμερα σε αγροτική περιοχή στο Κυπαρίσσι της Φθιώτιδας βρέθηκε το αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει για τη διαφυγή τους μιας και το είχαν εγκαταλείψει μέσα σε ένα ελαιώνα και από κει εξαφανίστηκαν. Παραμένει άγνωστο για τους αστυνομικούς αν διέφυγαν με κάποιο άλλο αυτοκίνητο από την περιοχή, η βρίσκονται ακόμη εκεί, γι' αυτό και οι έρευνες έχουν ενταθεί. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε και η θήκη από κυνηγετικό όπλο, όπως επίσης και άλλα ευρήματα τα οποία εξετάζει η αστυνομία.

    Ήδη οι αστυνομικοί, προσπαθούν να αξιοποιήσουν αρκετά στοιχεία τα οποία εντόπισαν για να φτάσουν στους ληστές. Σύμφωνα με αστυνομικούς έξω από το σπίτι που έμεινε η οικογένεια του 73χρονου βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, ενδεχόμενα η έρευνα στις επικοινωνίες να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση. Ο αστυνομικός διευθυντής της Βοιωτίας κάνει λόγο για "εισαγόμενο έγκλημα στην περιοχή", αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά ακόμη και στην εθνικότητα των δραστών.

    Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, από πολύ νωρίς χθες το απόγευμα είχαν εντοπιστεί περίεργες κινήσεις από ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορούσε μέσα στο χωριό τους, χωρίς όμως οι ίδιοι να δώσουν μεγαλύτερη σημασία. Οι δράστες φάνηκε να εχουν μελετήσει καλά το σχεδιο τους, δεδομένου ότι απέσπασαν τη κλειδαρια της πίσω πόρτας του σπιτιού του άτυχου 73χρονου, ο οποίος ήταν πρόεδρος στο Δημοτικό Δι
Keywords
Τυχαία Θέματα