"Μαραθώνιος" διαπραγματεύσεων

Νέα συνάντηση, στο πλαίσιο του "μαραθώνιου" των διαπραγματεύσεων για την έγκριση της 6ης δόσης, θα έχει σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, κατά τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση, ολοκληρώθηκε, πλην ελαχίστων σημείων, η εξέταση του μνημονίου για την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική για τη διετία 2011- 2012. Σήμερα,

η διαπραγμάτευση θα αφορά κυρίως στην αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και στα μέτρα της διετίας 2013- 2014.

“Δημοκρατία και Αλήθεια το μεγάλο ζητούμενο της σύγχρονης πολιτικής ζωής”, συμφώνησαν ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλεβιζάτος και ο πρώην μαθητής του και νυν αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννης Τασόπουλος, μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή του ΑΘΗΝΑ 9,84 “Δημόσια και Ιδιωτικά”. Σημείο διαφωνίας τους, τα βαθύτερα αίτια που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση. Ο κύριος Αλεβιζάτος, την απέδωσε στην ψευδαίσθηση ευδαιμονίας και τον υπερβολικό δανεισμό. Ο κύριος Τασόπουλος μίλησε για πλάνη που προέκυψε από τα φαινόμενα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, καθώς πιστεύαμε – όπως είπε - ότι θα μπορούσαν να συνυπάρξουν με την Ελλάδα της Δημιουργίας. Οι δύο καθηγητές μίλησαν για την αλαζονεία των πολιτικών και τόνισαν ότι είμαστε η μοναδική χώρα που παρέχει αυτού του τύπου την βουλευτική ασυλία. Αναφερόμενοι στο εκλογικό σύστημα επεσήμαναν ότι η απλή αναλογική απαιτεί μία κουλτούρα συναίνεσης που δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Υπογράμμισαν δε, πως τα κόμματα δεν αντιλαμβάνονται τη γελοιότητα των φαινομένων για κάθε εξεταστική επιτροπή, ποτέ πρακτικά, να μην έχουν συμφωνήσει σε μία από κοινού βάση. Αναφερόμενοι στην Αθήνα τόνισαν πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα, είναι το μεταναστευτικό. 

Keywords
Τυχαία Θέματα