Ματωμένη Κυριακή στη Γάζα

Η Κυριακή ήταν η πιο αιματηρή ημέρα από την περασμένη Τετάρτη που άρχισαν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα. Ογδόντα Παλαιστίνιοι και τρεις Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους σε έξι ημέρες, σύμφωνα με αξιωματούχους. Εικοσιέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα μόνο την Κυριακή, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και γυναίκες. Η πλέον αιματηρή επιδρομή είχε στόχο τριώροφο κτίριο στη συνοικία Νάσερ, όπου διαμένει ο αξιωματούχος της Χαμάς Μοχάμεντ Νταλού. Από την  επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μέλη της οικογένειας Νταλού, μεταξύ των οποίων και τέσσερα

παιδιά.

«Η σφαγή της οικογένειας Νταλού δεν θα περάσει χωρίς τιμωρία» διακήρυξαν σε ανακοίνωσή τους οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κασάμ, ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

Συγκλονισμένος από τη σφαγή δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν ο οποίος ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα εναντίον ισραηλινών πόλεων. «Αυτό πρέπει να σταματήσει», τονίζει σε δήλωση που κυκλοφόρησε αργά την Κυριακή, με την οποία καλεί τις εμπλεκόμενες πλευρές να συνεργαστούν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δηλώνει ότι οι ΗΠΑ «εργάζονται με όλες τις πλευρές στην περιοχή» για την αποκλιμάκωση της βίας και ότι οι επόμενες 36-48 ώρες είναι κρίσιμες για τη διπλωματία.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Παλαιστίνιους για ενότητα και για ειρηνικές διαδηλώσεις κατά της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, ζητώντας παράλληλα έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου.

ΠΗΓΗ: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα