Με χρυσή αλλαγή τον Βαρέλα (3-2)

Πιθανότατα στο πιο όμορφο ματς, αυτού του Euro η Πορτογαλία έκανε τα εύκολα, δύσκολα απέναντι στη Δανία.Η ουσία όμως είναι ότι κατάφερε να κερδίσει (3-2) και να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Ο Βαρέλα ήταν η «χρυσή» αλλαγή για την ομάδα του Πάουλο Μπέντο, μιας και μπήκε στο 84' και σκόραρε το νικητήριο γκολ στο 87'.

Οι Πορτογάλοι απέδειξαν στο πρώτο ημίχρονο (για την ακρίβεια μέχρι το 36') ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Δανία. Και δεν ήταν μόνο τα γκολ
του Πέπε στο 24' και του Πόστιγκα στο 36' (ωραία χαμηλή σέντρα του Νάνι και σουτ στην κίνηση), αλλά και η γενικότερη παρουσία του, μιας και είχαν χαμένες ευκαιρίες με τον Ρονάλντο στο 18', στο 21' και στο 34' και με τον Βελόσο στο 24'. Η Δανία ανέβασε την απόδοσή της στο φινάλε, απείλησε με τον Ερικσεν στο 38' και μείωσε με τον Μπέντνερ στο 41'.

Οι Δανοί συνέχισαν να προσπαθούν και στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφάρισαν στο 80', με τον Μπέντνερ να σκοράρει ξανά με κεφαλιά. Μάλιστα, προηγουμένως, η Δανία απείλησε με τον Ερικσεν στο 62' και με τον σκόρερ της, στο 72'. Ο αρνητικός Ρονάλντο λίγο έλειψε χαλούσε συνεχώς το παιχνίδι της Πορτογαλίας, χάνοντας ανεπανάληπτες ευκαιρίες στο 78' και στο 84', προτού έρθει από τον πάγκο ο Βαρέλα για να λυτρώσει την ομάδα του στο 87'. Πάντως, η Δανία θα μπορούσε να ισοφαρίσει εκ νέου, αλλά το σουτ του Σόνε στο 94' ήταν άστοχο.

ΔΑΝΙΑ: Αντερσεν, Κάερ, Αγκερ, Σίμον Πόουλσεν, Γιάκομπσεν, Κβιστ, Ζίμλινγκ (16' λ. τρ. Γιάκομπ Πόουλσεν), Κρον Ντέλι (90' Σόνε), Ερικσεν, Ρόμενταλ (60' Μίκελσεν), Μπέντνερ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Περέιρα, Αλβες, Πέπε, Κοεντράο, Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες (84' Βαρέλα), Νάνι (89' Ρολάντο), Ρονάλντο, Πόστιγκα (64' Ολιβέιρα).
Keywords
Τυχαία Θέματα