Μειώθηκαν τα έσοδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Μειώθηκαν τα έσοδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών από τους ναούς, ενώ μεγάλωσαν τα έξοδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως προκύπτει από έγγραφο της Αρχιεπισκοπής που υπογράφει ο πρωτοσύγκελος π. Μάξιμος.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο το ισοζύγιο της Αρχιεπισκοπής για το οκτάμηνο του 2011 είναι αρνητικό κατά 767.240 ευρώ.

Η αρνητική εξέλιξη του ισοζυγίου οφείλεται σύμφωνα με το έγγραφο, στην αδυναμία

εκπλήρωσης των νομικών υποχρεώσεων των ναών προς την Αρχιεπισκοπή, η οποία οφείλεται, κυρίως στην πτώση των παγκαριών η οποία απορρέει από την δεινή οικονομική κρίση που μαστίζει από διετίας τη χώρα μας.

Επίσης στην αύξηση των δαπανών για τα "Φιλανθρωπικά Ιδρύματα", από 87.401 ευρώ το 2010 σε 435.495 ευρώ το 2011 (αύξηση κατά 394,84%) και στις "οικονομικές ενισχύσεις-αγαθοεργίες" από 52.545 το 2010 σε 123.217 το 2011 (αύξηση κατά 134,50%).

Να σημειωθεί ότι στο έγγραφο γίνεται και πάλι αναφορά στο ότι πληθαίνουν οι φωνές για την "αμύθητη περιουσία της Εκκλησίας" και για τα περιουσιακά στοιχεία των Εκκλησιών και Μητροπόλεων.

Όπως σημειώνεται στο έγγραφο: "Η ανάρτηση στο διαδίκτυο των τελευταίων οικονομικών στοιχείων, που αφορούν τα έσοδα-έξοδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δεν αποτελεί απολογία στις ανυπόστατες κατηγορίες για τον "πλούτο" των προαναφερομένων Νομικών Προσώπων αλλά για την ενημέρωση των καλοπροαίρετων συνανθρώπων μας, οι οποίοι κρίνουν αντικειμενικά, με πραγματικά στοιχεία και όχι με υποθετικά".

Keywords
Τυχαία Θέματα