Μία όαση στο κέντρο της Αθήνας

Τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε σχέση με τα άλλα πάρκα της Αθήνας έχει ο Εθνικός Κήπος, μία όαση στο κέντρο της πρωτεύουσας. Σαφώς πιο προσεγμένος, ο Εθνικός Κήπος αποτελεί μια συχνή διέξοδο για... βαθιές ανάσες και ηρεμία για αρκετούς κατοίκους αυτής της πόλης.

Ωστόσο, τα λίγα ζώα που φιλοξενούνται εκεί χρειάζονται περισσότερη φροντίδα, όπως επίσης και ο τομέας της καθαριότητας.

Η Κωνσταντίνου Βρεττού βρέθηκε εκεί για την έρευνα που φιλοξενεί η εκπομπή «Metropolis» με τον Λεωνίδα
Αντωνόπουλο και μίλησε με τους επισκέπτες του Κήπουοι οποίοι ζήτησαν περισσότερη φροντίδα και καλύτερη φύλαξη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρούνται επεισόδια και στον Εθνικό Κήπο. Το γεγονός ότι είναι μια από τις στάσεις των τουριστών αλλά και συχνή βόλτα για ορισμένους Αθηναίους δεν σημαίνει ότι το πάρκο παρέχει 100% ασφάλεια. Η ωράριο λειτουργίας φυσικά είναι κάτι που το προστατεύει από τα χειρότερα ωστόσο η φύλαξη είναι ελλιπής και το συμπέρασμα είναι ότι χρειάζονται μεγαλύτερες προσπάθειες ώστε ο Εθνικός Κήπος να αποκτήσει την εικόνα που του αξίζει. Αυτή είναι η άποψη του κυρίου Χρήστου, ο οποίος εργάζεται ακριβώς έξω από την είσοδο του Εθνικού Κήπου, διατηρώντας περίπτερο.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Ανδρέας Βαρελάς ο οποίος έχει αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντα του Αντιδήμαρχου Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Άγγελου Αντωνόπουλου, μιλώντας στην Κωνσταντίνα Βρεττού, τόνισε ότι τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Εθνικός Κήπος ως προς την ασφάλεια και τους διάφορους «εισβολείς», έχουν να κάνουν με την γενικότερη κατάσταση στην Αθήνα.

Ο κ. Βαρελάς επεσήμανε τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος προκειμένου ο Κήπος να κρατηθεί στο επίπεδο που είναι σήμερα, ενώ ρωτήθηκε και για το σχέδιο ανάπλασης του Εθνικού Κήπου το οποίο είχε ανακοινωθεί το 2010 από τον τότε Δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη. Η ανάπλαση αυτή θα γινόταν σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο
Πολυτεχνείο και το κόστος ανερχόταν σε περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι παρ' όλο που υπήρχαν κάποια σχέδια.
Keywords
Τυχαία Θέματα