Μηνύσεις κατά του ΝΑΤΟ από κόρη Καντάφι

Η Αϊσά, κόρη του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, κατέθεσε μήνυση σήμερα στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι για "εγκλήματα πολέμου" και "δολοφονίες" μετά από το θάνατο τεσσάρων μελών της οικογένειάς της από τις Νατοϊκές επιδρομές κατά της Τρίπολης, στα τέλη Απριλίου, ανέφεραν οι δικηγόροι της.

Η πρώτη μήνυση κατά του ΝΑΤΟ για "εγκλήματα πολέμου", κατατέθηκε στις
Βρυξέλλες και στο βελγικό ομοσπονδιακό εισαγγελικό γραφείο, δήλωσε ο γάλλος Λικ Μπροσολέ, ένας από τους δικηγόρους της Αϊσά Καντάφι.

Η δεύτερη μηνυση κατατέθηκε στην εισαγγελία του Παρισιού και καταγγέλλει "δολοφονίες", ανέφερε η Ντομινίκ Ατζιάν, επίσης δικηγόρος της κόρης του λίβυου ηγέτη.

Και οι δύο μηνύσεις αφορούν την επιδρομή του ΝΑΤΟ στις 30 Απριλίου στη διάρκεια της οποίας, ο πιο νέος γιος του Μουάμαρ Καντάφι ο Σάιφ Αλ-Αραμπ 29 χρόνων, και τρία εγγόνια του λίβυου ηγέτη, 4 μηνών έως 2 χρόνων, καθώς και πολλοί φίλοι και γείτονες της οικογένειας Καντάφι σκοτώθηκαν.

Ωστόσο έχουν εκφραστεί πολλές αμφιβολίες για την αλήθεια σχετικά με τους θανάτους αυτούς. Μάλιστα, ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε την όλη ιστορία "προπαγάνδα" του λιβυκού καθεστώτος.
Keywords
Τυχαία Θέματα