Μονόδρομος η νίκη

Νίκη επί της Κάχα Λαμποράλ, που θα τον διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης, θέλει απόψε στις 22:00 ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ. Τα πράγματα στον πρώτο όμιλο περιπλέκονται μετά τις εκτός έδρας νίκες των Καντού και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ απέναντι σε Μπιλμπάο και Νανσί, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να τα ξεμπλέξουν εφόσον κρατήσουν απόρθητο το «κάστρο» τους.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς χρειάζεται τη νίκη (ει δυνατόν και με διαφορά που θα υπερκαλύπτει το -2, 81-79,

του αγώνα στη Βιτόρια) για να απομακρυνθεί από τους ηττημένους των χθεσινών αγώνων, που πλέον βρίσκονται στη δυσχερέστερη θέση στον όμιλο. Το βατό πρόγραμμα των Πειραιωτών (εντός με Καντού και εκτός με Νανσί) επιτρέπει όνειρα ακόμη και για τρεις νίκες, που μπορούν να φέρουν την ομάδα ακόμη και στην κορυφή. Αντίθετα, ενδεχόμενη ήττα θα περιπλέξει κι άλλο τα πράγματα διατηρώντας ανοικτό το φάσμα του αποκλεισμού.

Ο «Ντούντα» έχει πονοκέφαλο για τη στελέχωση της δωδεκάδας, καθώς ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι διαθέσιμος (αν και όχι στο 100%), ενώ ο Κώστας Σλούκας προέρχεται από την πολύ καλή εμφάνιση στο ματς με τον Άρη. Πέραν του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, που πλέον μετρά αντίστροφα για την επιστροφή στη δράση, πιθανώς και του Ματ Χάουαρντ, οι υπόλοιποι διεκδικούν θέση στην αποστολή.

Στον αντίποδα, η Κάχα Λαμποράλ έφτασε στην Αθήνα αποδυναμωμένη. Ο Κέβιν Σεραφέν και ο Γκόραν Ντράγκιτς επέστρεψαν στις ΗΠΑ μετά τη λήξη του lockout, ενώ ο Μίλκο Μπιέλιτσα είναι τραυματίας. Οι Βάσκοι ενισχύθηκαν με τον Βλάντιμιρ Γκολούμποβιτς στη θέση «5», αλλά οι απουσίες τους είναι σημαντικές.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Τολγκά Σαχίν (Ιταλία) και Όλεγκς Λάτισεφς (Λετονία).

Keywords
Τυχαία Θέματα