«Να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ»

Τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα με τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης βλέπει ο πρόεδρος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν, και απορρίπτει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Σε μια νέα κυβέρνηση που θα βάλει τέλος στην πολιτική κρίση της Ελλάδας

προσβλέπει ο Γιόζεφ Άκερμαν. Σε συνέντευξή του σε εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης, ο πρόεδρος της Deutsche Bank απορρίπτει οποιαδήποτε σκέψη περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είχε δραματικά αποτελέσματα.«Πρέπει να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ», τόνισε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση εξόδου θα καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνο το ενδεχόμενο μετάδοσης της κρίσης σε άλλες.

Ο Γιόζεφ Άκερμαν τάχθηκε υπέρ ενός «σχεδίου Μάρσαλ» για την οικονομική ανασυγκρότηση της Ελλάδας. «Ένα σημαντικό και μεγάλο βήμα ήταν η απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 50%», είπε ο τραπεζίτης, εξηγώντας ότι τώρα ήλθε η ώρα να βοηθηθεί η Ελλάδα στην προσπάθειά της να βάλει την οικονομία της στο δρόμο της ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στην Ιταλία, είπε ότι η ιταλική κυβέρνηση έχει στα χέρια της τη λύση του προβλήματος, καθώς η χώρα είναι πλούσια. «Το μόνο που χρειάζεται η Ιταλία είναι να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Άκερμαν, υποστήριξε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, EFSF, χωρίς όμως τη χρήση των αποθεμάτων χρυσού της Bundesbank.

Keywords
Τυχαία Θέματα