Νέα απάτη στο Facebook

H ESET (http://www.eset.com/gr/), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο εξηγεί στους χρήστες του Facebook, πώς να αποφύγουν τη νέα απάτη η οποία έχει ως θέμα την απομάκρυνση του Timeline από το προφίλ τους.

Στη φωτογραφία που παρουσιάζουμε εμφανίζεται
ένας ψεύτικος σύνδεσμος του Facebook, ο οποίος καλεί τον χρήστη να κάνει κλικ στην ένδειξη “Like” προκειμένου να αφαιρεθεί το Timeline από το προφίλ του. Στην πραγματικότητα όμως, η σελίδα αυτή αποτελεί σειρά σελίδων με 45 ενδείξεις “Like” που πρέπει να επιλεγούν.

Μετά από αρκετά άλλα βήματα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσκλησης σε όλους τους φίλους για να κάνουν «Like» στη σελίδα, ο χρήστης λαμβάνει το μήνυμα: «Περιμένετε Λίγες Μέρες Ώστε Να Προωθηθεί Το Αίτημά Σας Στο Γραφείο Του Χρονολογίου» ("Wait For Few Days Your Request Will be forwarded To The Timeline Office"). Ο ανυποψίαστος χρήστης μόλις έχει βρεθεί θύμα εξαπάτησης μέσω διαδικτύου, χωρίς να το αντιληφθεί.  

«Μέχρι σήμερα, το Facebook δεν ήταν σε θέση να προλαμβάνει τέτοιου είδους κακόβουλες ενέργειες, καθιστώντας σαφές ότι το Timeline δεν μπορεί ν’ αφαιρεθεί. Μέχρι το Facebook να αλλάξει την πολιτική του και να μετατρέψει το Timeline σε προαιρετική επιλογή, είναι αναγκαστικό ο χρήστης να αποφεύγει κάθε πειρασμό έναντι σε συνδέσμους που υπόσχονται απενεργοποίηση ή κατάργηση του», συμβουλεύει ο Michael Sigl, Technical Support Manager της ESET Hellas.

Πηγή: proho.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα