Νέα κρίσιμη συνάντηση με την τρόικα

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνολικής αύξησης των απολύσεων πέραν των 15 χιλιάδων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση, έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στις 9 το πρωί θα συναντηθεί εκ νέου με την αντιπροσωπεία της τρόικας. Μια ώρα αργότερα στο υπουργείο θα μεταβεί και ο υπουργός εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Εν τω μεταξύ στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους δανειστές δεν ετέθη θεμα

νέων δημοσιονομικών μέτρων.
Για το κρίσιμο ζήτημα της κινητικότητας, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην ανάγκη διαχωρισμού της διαδικασίας αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών και της διαδικασίας αξιολόγησης του προσωπικού που υπηρετεί στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη θέση του για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Για πρόοδο σε όλα τα θέματα έκανε λόγο, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου και τους εκπροσώπους της τριμερούς.

«Οι διαπραγματεύσεις για εκταμίευση δόσης καταλήγουν κάθε φορά σε νέο μνημόνιο, αυτή είναι η τακτική της τρόικας», δήλωσε ο καθηγητής Διεθνούς Οικονομικής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Γιάννης Τσαμουργκέλης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Νεκτάριο Νώτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα