Εμμένει ο Ντάισελμπλουμ

Επανέρχεταιστις προηγούμενες δηλώσεις του που άναψανφωτιές για επιβάρυνση των καταθετών σεπερίπτωση διάσωσης τραπεζών, ο επικεφαλήςτου Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Μιλώνταςστο ολλανδικό δίκτυο RTL, ο κ. Ντάισελμπλουμτόνισε χαρακτηριστικά ότι «θασπάσουμε τον αυτοματισμό που θέλει ναεπιβαρύνονται τα κράτη και οι φορολογούμενοιγια τις τραπεζικές κρίσεις. Στο εξήςθα θίγονται και οι τράπεζες

οι ίδιεςκαι οι καταθέτες. Σε αυτό θα πρέπει νασυνηθίσουν οι αγορές».

Τηνίδια ώρα, στη συζήτηση που έχει ανοίξει,παρενέβησαν απόψε ο Γάλλος Πρόεδροςκαι ο Ισπανός πρωθυπουργός σε κοινήσυνέντευξη τύπου, κάνοντας λόγο γιαέκτακτη και ειδική περίπτωση στη διάσωσητης Κύπρου.

«ΗΚύπρος αποτέλεσε ειδική περίπτωση, οικαταθέσεις πρέπει να είναι εγγυημένες»,σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος. «Η ευρωπαϊκήσυμφωνία για την διάσωση της Κύπρουείναι έκτακτη και η εφαρμογή της είναιμόνο για την Κύπρο», υπογράμμισε ο κ.Ραχόι.

Βολέςκατά της Γερμανίας, εξαπέλυσε ο ΥπουργόςΕξωτερικών του Λουξεμβούργου, κατηγορώνταςτην πως «αγωνίζεται για την ηγεμονία»στην Ευρωζώνη, με το να υποδεικνύει στηνΚύπρο το οικονομικό μοντέλο που πρέπεινα ακολουθήσει.

Για τον κίνδυνο η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταλήξει να γίνει «γερμανική Ευρώπη» και το ενδεχόμενο η Γερμανία να υποκύψει στον πειρασμό να επωφελείται μονίμως από την ευρωπαϊκή κρίση προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν.

Keywords
Τυχαία Θέματα