Ο Χ. Ζιακης στον ΑΘΗΝΑ984

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν στη συγκατοίκηση τη λύση στο στεγαστικό τους πρόβλημα, που επιβαρύνεται λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και των υψηλών τιμών των ενοικίων. Ο διαχειριστής της πρώτης ιστοσελίδας με αγγελίες συγκατοίκησης ή και ανταλλαγής σπιτιών για διακοπές «sygkatoikos.com», Χρήστος Ζιακης, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», στις Νίκη Λυμπεράκη και Αγγελική Πανταλέων.   Μεταξύ άλλων, είπε:

«Τους πρώτους οκτώ μήνες λειτουργίας, η ανταπόκριση ήταν περιορισμένη, δεν ήταν δηλαδή αυτό που
περιμέναμε. Ωστόσο, το τελευταίο δίμηνο -από τα τέλη του Μάρτη, περίπου-, παρατηρούμε μια σημαντική αύξηση στις επισκέψεις, αλλά και σε αυτούς που αναζητούν τη λέξη "συγκάτοικος" στο internet και έρχονται στην ιστοσελίδα μας.
Σαφώς και το αποδίδω στην κρίση, έχουμε επτακόσιες χιλιάδες άνεργους, και υπό το φόβο της ανεργίας ένα εκατομμύριο -περίπου- ανθρώπους. Οι νέοι κυρίως αναζητούν συγκάτοικο, για να μειώσουν τα έξοδα τους. Είναι κυρίως φοιτητές και εργαζόμενοι ηλικίας 20 - 35 ετών.
Στην Ελλάδα, δράσεις όπως η συγκατοίκηση ή ακόμα και ο συνεπιβατισμός, είναι λίγο περιορισμένες. Αυτό, ίσως, έχει να κάνει με τη δομή της κοινωνίας και τις στενές σχέσεις που έχουν οι νέοι με τις οικογένειές τους, με το φόβο για τον άγνωστο άνθρωπο. Ο κόσμος διστάζει να αναρτήσει την αγγελία του και προτιμά να μας στέλνει e-mail επικοινωνίας, για το αν έχουμε κάποιον άλλον ενδιαφερόμενο, που να ταιριάζει σε αυτό που ζητάει. Μάλλον στο φόβο το αποδίδω και στο ότι οι Έλληνες χρήστες δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τις διαδικτυακές υπηρεσίες, παρόλο που η αυξανόμενη χρήση των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης -όπως το facebook, για παράδειγμα- σίγουρα θα φέρε, μέσα στα επόμενα χρόνια, την εξοικείωση των Ελλήνων με το internet. Και πιστεύουμε, ότι αυτό θα ανατρέψει ορισμένα δεδομένα...
Ο χρήστης καταγράφει την αγγελία του, εμείς την ελέγχουμε -πριν δημοσιευτεί η αγγελία- και στη συνέχεια μπορεί να επιλέξει, αν θέλει να εμφανίζεται το e-mail του ή τα στοιχεία επικοινωνίας του ή όχι. Εάν δεν θέλει να εμφανίζονται τα στοιχεία επικοινωνίας του, τότε ενημερώνεται μέσω ενός ιδιωτικού συστήματος επικοινωνίας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα, ότι κάποιος θέλει να συγκατοικήσει μαζί του ή μαζί της. Η ανάρτηση, φυσικά, είναι δωρεάν».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα