Ο Χρ. Πρωτόπαπας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ στη Β' Αθηνών, Χρήστος Πρωτόπαπας, μίλησε στις 23/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Κάναμε μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑ.Ο.Σ. και οι όροι συνεργασίας ήταν σαφείς. Ήταν η διαπραγμάτευση και η υπογραφή της δανειακής σύμβασης και το PSI.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. "μας την έκανε" στη μέση, δεν το άντεξε, διότι ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη επιλογή. Η Νέα Δημοκρατία το άντεξε, παρότι είχε και αυτή ένα τεράστιο κόστος. Εάν πάμε να κάνουμε μια νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η κυβέρνηση αυτή θα είναι στηριγμένη σε μια σαφή, καθαρή προγραμματική συνεργασία και έχω την γνώμη ότι οι όροι μιας τέτοιας συνεργασίας θα πρέπει να δοθούν άμεσα και πριν τις εκλογές. Ώστε να μην προκύψει καμία διαπραγμάτευση από πίσω, αλλά να είναι καθαρή διαπραγμάτευση, μπροστά στον ελληνικό λαό».

Και πρόσθεσε: «Να έρθουμε έστω την επόμενη βδομάδα, προς το τέλος και να πούμε "κύριοι, γίνεται σαφές ότι κανένας δεν παίρνει αυτοδυναμία. Από την στιγμή που κανένας δεν παίρνει αυτοδυναμία, ας μην γελιόμαστε, ιδού για το ΠαΣοΚ οι όροι μιας προγραμματικής συνεργασίας". Γιατί εμένα με ενδιαφέρει με όποιον συνεργαστώ -και δεν απευθύνομαι μόνο στη Νέα Δημοκρατία που λένε μερικοί δικοί μας, απευθύνομαι και στον κ. Κουβέλη και στον κ. Τσίπρα και στην κ. Μπαγκογιάννη και σε άλλους ανθρώπους-, όποιος επιθυμεί αυτούς τους παρακάτω προγραμματικούς όρους, που είναι η συνέχεια της πορείας ανόρθωσης  της Ελλάδος, η παραμονή στην Ευρώπη και το ευρώ, η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ανάπτυξη ενός στοιχειώδους δικτύου κοινωνικής ασφάλειας, η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος... Όποιος επιθυμεί με συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις αυτήν την πορεία, από τώρα, του κάνουμε την πρόταση κι ας αρνηθεί. Παίρνει τις ευθύνες του απέναντι στον ελληνικό λαό. Γιατί και ο λαός θα καταλάβει ποιοι τον οδηγούν σε διπλές και τριπλές εκλογές, που σημαίνει καταστροφή για την χώρα».
* Για Ευάγγελο Βενιζέλο:
«Το "δεν θέλω" από το "δεν πρόκειται να οδηγήσω τη χώρα σε αδιέξοδο για τις εμμονές μου" έχει τεράστια διαφορά. Το ένα είναι η λογική του κ. Σαμαρά "ή θα γίνω εγώ πρωθυπουργός ή στάχτη και μπούρμπερη", τρεις εκλογές η μία πίσω από την άλλη, με χρεοκοπία ενδιαμέσως. Και από την άλλη, είναι ο κ. Βενιζέλος που λέει "θέλω να είμαι πρώτο κόμμα, θέλω να έχω την πρωτοβουλία, πιθανά θα βάλω τον εαυτό μου για πρωθυπουργό στο τραπέζι, αλλά αν δεν έχω την αποδοχή των άλλων, τι  να κάνουμε, θα βρω άλλη λύση". Αυτό δεν είναι πολύ πιο έντιμο;».

Δημοσιογράφος: «Πιθανά δεν θα βάλω τον εαυτό μου στο τραπέζι»...

Χ. Πρωτόπαπας: «Εάν χρειαστεί. Θα το δούμε αυτό εκείνη την ώρα, ανάλογα με τους συσχετισμούς. Αλλά δέχεται να μην εμμείνει και να μην το θεωρήσει αυτό ως απαραίτητο όρο, προκειμένου να τα διαλύσουμε όλα...».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα