Ο Χρ. Στάικος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Χρήστος Στάικος, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μίλησε στις 15/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και το Νίκο Καρούτζο. Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την επόμενη μέρα των εκλογών:

«Έχουμε πει ότι θα ακυρώσουμε το μνημόνιο».

Δημοσιογράφος: Τι σημαίνει ακύρωση του μνημονίου;

Χρ. Στάικος: «Έχουμε επαναλάβει ότι το μνημόνιο είναι νόμοι  του ελληνικού κράτους...».

Δημοσιογράφος:
Στην δεύτερη δανειακή σύμβαση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση και την ροή των κεφαλαίων η εφαρμογή του μνημονίου.

Χρ. Στάικος: «Το τι είναι απαραίτητη προϋπόθεση το κρίνουν οι συσχετισμοί κάθε στιγμή. Αυτά που συζητάμε τώρα, πριν την 6η Μαΐου δεν τα συζητούσαμε, γιατί θεωρούσαμε δεδομένο ότι ό,τι υπέγραψαν οι κκ Σαμαράς και. Βενιζέλος θα ισχύει και για την επόμενη μέρα. Πράγμα το οποίο,  άρχισε να αλλάζει από την 6η Μαΐου και μετά.... Άρα αυτό που φαινόταν αδύνατο πριν λίγο καιρό, δεν ισχύει σήμερα».

Δημοσιογράφος: Παίρνετε το ρίσκο να διακοπεί η χρηματοδότηση;

Χρ. Στάικος: «Δεν έχουμε πάρει κανένα ρίσκο. Έχουμε πει ότι θα πάμε να διαπραγματευτούμε ισάξια και ισότιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι είμαστε οι μόνοι οι οποίοι μπορούμε. Ακυρώνοντας το μνημόνιο και λέγοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσουμε και με το χρέος το οποίο σε 10 χρόνια θα είναι και πάλι μη βιώσιμο, όπως θεωρούμε ».

Δημοσιογράφος: Ακυρώνοντας στο μνημόνιο, σημαίνει το καταγγέλλω; Και με ποια διαδικασία; Θα πάτε ένα νόμο στην Βουλή που θα λέει "ακυρώνονται οι εφαρμοστικοί νόμοι";

Χρ. Στάικος: «Ναι. Αυτό έχουμε πει και αυτό θα κάνουμε».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα