Ο Δ. Καρύδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Καρύδης, μίλησε στις 4/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Δεν διεκδικούμε το ρόλο κανενός προνομιακού εκφραστή και ηγεμονικού παράγοντα. Εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με προσωπικότητες, κινήσεις και κοινωνικές δυνάμεις που θέλουν αυτός ο χώρος να ανασυσταθεί, διότι είναι πολυπληθής και πολιτικά αλλά έχει και δυναμική και κοινωνική έκφραση στις σημερινές συνθήκες, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην Ευρώπη και την

Ελλάδα. Αυτός ο χώρος δεν πρέπει με τίποτα να παραμείνει κατακερματισμένος και αποκομμένος από τη δύναμη που έχει στις πολιτικές εξελίξεις».

* Για πρόταση Δ. Ρέππα για κυβερνητική συμμαχία ΠαΣοΚ - ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

«Δεν θέλουμε να συμπλεύσουμε με δυνάμεις του ακραίου λαϊκισμού, με δυνάμεις που λένε "όχι σε όλα ή ναι σε όλα" και με δυνάμεις που έχουν αμφισβητούμενη θέση για την πορεία της χώρας μας στην Ευρώπη και στο ευρώ».

Δημοσιογράφος: Προσδιορίζετε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με αυτό που λέτε;

Δ. Καρύδης: «Ακριβώς. Νομίζω ότι αυτό είναι ξεκάθαρο και από τις αποφάσεις και τις κεντρικές φωνές που το εκπροσωπούν στη Βουλή και στο δημόσιο χώρο».

Δημοσιογράφος: Εκτιμάτε δηλαδή ότι δεν είναι ρεαλιστική η πρόταση του κ. Ρέππα;

Δ. Καρύδης: «Νομίζω ότι δεν είναι και ότι οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας πρέπει να πορευτούν με αυτονομία και οφείλουν να δώσουν το δικό τους στίγμα στη νέα εποχή...».

Και πρόσθεσε: «Το ΠαΣοΚ δεν διεκδικεί ηγεμονικό ρόλο, διότι εμείς δεν θέλουμε να δώσουμε την εντύπωση στους συνομιλητές μας, ότι θέλουμε να τους κάνουμε "δορυφόρους" μας. Βαδίζουμε σε ισότιμη πορεία, με ισότιμες σχέσεις, για να αναζητήσουμε έναν πολιτικό και κοινωνικό χώρο...».

* Για τις αλλαγές στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης:

«Δεν μπορεί τέτοια κορυφαία ζητήματα που αφορούν στο εκλογικό σύστημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -σε λίγους μήνες έχουμε εκλογές-, να τίθενται στο τραπέζι της συζήτησης με πρόχειρο και αιφνιδιαστικό τρόπο. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος του κ. Μιχελάκη. Παρότι εμείς είχαμε διαμηνύσει ότι αυτό το θέμα δεν το συζητάμε με αυτόν τον τρόπο, έρχεται ο κ. Μιχελάκης και το ξαναθέτει, δήθεν ότι πρόκειται για σκέψεις του πρωθυπουργού, ένα σχέδιο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό καλό θα ήταν να είχε τεθεί σε υψηλό επίπεδο, να είχε πάρει τη γνώμη και του προέδρου του ΠαΣοΚ και των αρμόδιων στελεχών στο χώρο αυτό... Το ίδιο συνέβη και με το θέμα των πλειστηριασμών... Έτσι όπως περιγράφεται η αλλαγή, δεν είναι σε θετική κατεύθυνση, διότι δημιουργεί μια δομική αλλαγή σε όλο το εκλογικό σύστημα και τη δομή του, έτσι όπως είναι σήμερα στημένοι οι δήμοι της χώρας μας».

* Για ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ:

«Εμείς διαφωνούμε. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πάμε σε λύσεις ξαφνικού θανάτου των αμυντικών βιομηχανιών, κλεισίματος και μη αποζημιώσεως των εργαζομένων. Εφόσον υπάρχουν προβλήματα και ζημιογόνες εταιρίες, θα πρέπει οι διαδικασίες που είναι να γίνουν, να πραγματοποιηθούν με τον πιο επωφελή τρόπο για την εθνική οικονομία και τη διασφάλιση των εργαζομένων. Γι' αυτό το λόγο, προτείναμε να γίνει εκκαθάριση εν λειτουργία. Υπήρξε η απάντηση της τρόικα και το θέμα έχει φτάσει πλέον στον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει ορίσει κάποιον από τους στενούς συνεργάτες να το μελετήσει. Εμείς θα παλέψουμε, ώστε να έχουμε την πιο θετική κατάληξη γι' αυτό τον σημαντικό τομέα της οικονομίας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα