Ο Δ. Μαύρος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB, Δημήτρης Μαύρος, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, σύμφωνα με τα δημοσκοπικά αποτελέσματα, μεταξύ άλλων, είπε:

«Μόνο το 30% του εκλογικού σώματος αισθάνεται κοντά σε κάποιο κόμμα και όλο το υπόλοιπο 70% νιώθει από μακριά έως "δεν ξέρω"...».

Δημοσιογράφος: Αυτό θα μπορούσε να είναι -με βάση το ερευνητικό σας πεδίο-, το υλικό για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος ή άλλων κομμάτων;

Δ. Μαύρος:
«Είναι, γιατί ακόμα κι όταν ρωτάμε ευθέως, λέμε "θα μπορούσατε ή υπάρχει ανάγκη αυτήν την στιγμή για δημιουργία νέου κόμματος;", το 78,7% μας λένε "ναι". Όταν, όμως, έχουμε μπει σε μια προσπάθεια να δούμε ποιο μπορεί να είναι αυτό το κόμμα, δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή διέξοδος. Στη συγκεκριμένη μέτρηση μετρήσαμε το κόμμα "Παπαδήμου", όπου αν αθροίσει κανείς το "σίγουρα θα μπορούσα" και το "μάλλον θα μπορούσα", φτάνει μεν στο 23%, αλλά η εμπειρία μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι το ποσοστό που είναι αξιοποιήσιμο είναι μόνο το "σίγουρα", που εκεί είναι γύρω στο 5%».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα