Ο Δ. Παπαδημούλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στις 6/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάϊκο.
Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το κίνημα των «αγανακτισμένων»:

«Πιστεύω ότι αυτό το ειρηνικό, αυθόρμητο και υπερκομματικό κίνημα πρέπει να το σεβαστούμε και από κινήσεις που μπορεί να ερμηνευτούν ως προσπάθεια καπελώματος και ιδιοποίησης... Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί αυτό το κίνημα φουντώνει, γιατί περιφρουρεί τον ειρηνικό και μαζικό του χαρακτήρα και απλώνεται. Πιστεύω, ότι αποτελεί ήδη ένα σημαντικό παράγοντα θετικών εξελίξεων και πιέζει για ριζικές αλλαγές
στα πάντα, στην Ελλάδα... Αυτή τη στιγμή, η πίεση είναι για μια επανεκκίνηση της ελληνικής δημοκρατίας, που να τα αλλάζει όλα...».

Και συνέχισε: «Είναι υπερβολικό να ζητάμε από ένα κίνημα λίγων ημερών με αυτά τα χαρακτηριστικά, αυτά που απέτυχαν να κάνουν πολιτικές και κυβερνητικές ηγεσίες για δεκαετίες. Τα μηνύματα είναι καθαρά, είναι σαφή. Και νομίζω, ότι είναι ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών να ακούσουν και να μετασχηματίσουν, αυτά τα αιτήματα, σε αλλαγές πολιτικής. Ο τερματισμός -ας πούμε- της σκανδαλώδους ατιμωρησίας, ο τερματισμός της αφρικανικού επιπέδου διαφθοράς, το να έχουμε ένα κράτος που να κάνει τη δουλειά του, να πληρώνουν φόρους και οι πλούσιοι, τα λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού να πηγαίνουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη και όχι να επιδοτούν τους ισχυρούς».

Σε άλλο σημείο, τόνισε: «Το πρώτο από όλα που κάνουμε στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είναι ότι προσπαθούμε να ακούσουμε καλά τα μηνύματα αυτού του κινήματος, τα οποία είναι μηνύματα και προς εμάς. Ο κόσμος, ο δικός μας, μετέχει σε αυτό το κίνημα, χωρίς καμία προσπάθεια καπελώματος. Περισσότερο ακούγοντας και χωρίς κομματικές ταυτότητες. Δεν θα δείτε δικούς μας ανθρώπους εκεί να μοιράζουν φυλλάδια ή να προσπαθούν να καθοδηγήσουν. Το θεωρούμε σαν κάτι θετικό. Πρέπει να φυλαχτούμε από μια στάση δυσπιστίας και άρνησης, που χαρακτηρίζει πολλά κόμματα και τη θεωρώ συντηρητική, είτε προέρχεται από συντηρητικά κόμματα, είτε από αυτοαποκαλούμενα αριστερά κόμματα».

Δημοσιογράφος: Πάντως, ως αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον φανερά, μόνο το ΚΚΕ έχει εκφράσει επιφυλάξεις...

Δ. Παπαδημούλης: «Και ο κ. Καρατζαφέρης και προσπαθεί να το προβοκάρει. Σας έλεγα, από τη μια, λοιπόν, πρέπει να φυλαχτούμε από αυτόν το συντηρητισμό, πως "ό,τι δεν ελέγχουμε, μας βρωμάει, μας ξινίζει και δεν το θεωρούμε του επιπέδου μας, γιατί δεν έχει τη σαφήνεια των στόχων που εμείς διαθέτουμε" κ.λπ.. Και το δεύτερο είναι, από την αποθέωση. Η αποθέωση και ο εξωραϊσμός. Πρέπει να φυλαχτούμε από αυτά και να το δούμε το πράγμα έτσι όπως είναι».

Δημοσιογράφος: Φοβάστε τυχόν προβοκάτσιες εκεί μέσα;

Δ. Παπαδημούλης: «Επιχειρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Οι ακραίες ενέργειες ορισμένων έξω από τη Βουλή, επιχειρήθηκε να χρησιμοποιηθούν για να αποπροσανατολιστεί και να συκοφαντηθεί αυτό το κίνημα και να περιοριστεί. Η χθεσινή λαοθάλασσα -σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο στο Σύνταγμα-, έδειξε ότι αυτή η προσ
Keywords
Τυχαία Θέματα