Ο Γ. Καμίνης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μίλησε στις 14/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο , μετά τη  συνάντησή του, νωρίτερα, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Επιτέλους μια συνάντηση, που μας δίνει κάποιες αχτίδες αισιοδοξίας, αν και ακόμη σχέδια δεν έχουμε για να δούμε -στα χαρτιά -σαν προοπτική.

Γ. Καμίνης: «Μιλήσαμε λεπτομερώς, πάρα πολύ διεξοδικά.
Ήταν μια συγκέντρωση στην οποία είχε φέρει και τους επιτελείς του ο υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης. Αισθάνθηκα μια πρώτη ανακούφιση, γιατί είδα έναν υπουργό πάρα πολύ αποφασισμένο να χτυπήσει όλο το οργανωμένο έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας».

Δημοσιογράφος: Η αστυνόμευση είναι ένα  πολύ σημαντικό θέμα, αλλά και γενικότερα η βία, στο κέντρο της Αθήνας. Έχω όμως την αίσθηση ότι το  "Αθήνα και Κέντρο" είναι εθνικών διαστάσεων θέμα ,που συνδέεται με την ίδια την ανάπτυξη της χώρας. Μ΄ αυτήν την έννοια χρειάζεται  συνέγερση ευρύτερων δυνάμεων, παραγωγικών, θεσμικών, πολιτών και τέτοιο κλίμα δεν έχουμε ακόμη.

Γ. Καμίνης: «Έχετε δίκιο και αυτό συμφωνεί με τη φράση που χρησιμοποιώ, ότι "ασφάλεια δεν είναι μόνο η αστυνόμευση... Ασφάλεια είναι και άλλα πάρα πολλά πράγματα". Αυτό, που έχω να σας πω είναι ,ότι ο Δήμος βρίσκεται σε στενή επαφή με τους φορείς της πόλης. Κυρίως με τους οικονομικούς φορείς, αλλά και με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Και εκπονούμε ένα πλαίσιο για την αναζωογόνηση της Αθήνας. Όχι νομοθετικό, είναι ένα μεγάλο σχέδιο. Αλλά πρέπει παράλληλα να υπάρξει και η ασφάλεια με την στενή έννοια. Κανένας δε θα έρθει να επενδύσει, κανείς κάτοικος των προαστίων από αυτούς που έφυγαν, δεν θα επιστρέψει στο κέντρο,αν δεν αισθανθεί ότι είναι ασφαλής».

Δημοσιογράφος: Όταν μιλάμε για αστυνόμευση, χρονοδιάγραμμα έχουμε, δηλαδή πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε να εξελίσσονται σχέδια δράσης στο Κέντρο;

Γ. Καμίνης: «Ο υπουργός δεν θέλησε να προβεί σε περαιτέρω, εξειδικευμένες δηλώσεις και είμαι υποχρεωμένος να το σεβαστώ αυτό. Αυτό που κατάλαβα είναι ,ότι πάρα πολύ σύντομα θα έχουμε κάποια αποτελέσματα, ειδικά στο θέμα του παραεμπορίου. Εκεί όπου ο Δήμος είχε διαπιστώσει ότι δεν μπορούσε σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις να καταπολεμήσει ριζικά το παραεμπόριο, τώρα είδα έναν υπουργό πάρα πολύ αποφασισμένο να προχωρήσει δραστικά σε αυτό».

Δημοσιογράφος: Σας είδα στην συνάντηση με τους εμπόρους, και έβλεπα πραγματικά απελπισμένους εμπόρους... Χθες , βγήκε μια έρευνα από τους εμπόρους ,που έλεγε ότι καθημερινά τέσσερις εργατοώρες χαμένες στο κέντρο από διαδηλώσεις και όλα αυτά που ζούμε...  Δεν είναι καν θέμα νόμου πλέον, είναι ζήτημα συνεννόησης ευρύτερης με όλα τα κόμματα, με τα συνδικάτα, με φορείς... Σκέφτεται ο Δήμος να αναπτύξει τέτοιου είδους τελικά δυναμική για τέτοια θέματα;

Γ. Καμίνης: «Το πρώτο είναι ότι πάρα πολύ σύντομα θα παρουσιάσω το νομοσχέδιο που εκπόνησε η Επιτροπή. Θέλω
Keywords
Τυχαία Θέματα