Ο Γ. Κασκάνης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο δημοσιογράφος στην Κύπρο, διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας «Πολίτης», Γιώργος Κασκάνης, μίλησε στις 20/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.


 Μεταξύ άλλων, είπε:

«Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, αυτό που καλούμαστε να δούμε την επόμενη μέρα των εκλογών, είναι ακριβώς οι συσχετισμοί, η πολιτική δύναμη των κομμάτων. Μέχρι σήμερα συγκυβερνούν το ΑΚΕΛ και το Δημοκρατικό Κόμμα Το ερώτημα που απομένει αυτή τη στιγμή να
δούμε, είναι κατά πόσο τα δύο αυτά κόμματα θα διατηρήσουν την πλειοψηφία που έχουν στη Βουλή ή θα τη χάσουν. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που θα απολέσουν την πλειοψηφία, είναι προφανές ότι θα μπει επί τάπητος ένα δεύτερο κεφάλαιο συμμαχιών, με πρωταγωνιστικό ρόλο αυτή τη φορά του Δημοκρατικού Συναγερμού, που βρίσκεται στην αντιπολίτευση...».

Και πρόσθεσε: «Αν χαλάσει το σκηνικό συνεργασίας ΑΚΕΛ και Δημοκρατικού Κόμματος, τότε θα μπουν στο τραπέζι οι οποιεσδήποτε άλλες συμμαχίες. Όλα τα κόμματα λένε, φυσικά, ότι δεν προκρίνουν τη στάση τους για τις προεδρικές εκλογές, αλλά είναι εμφανές ότι θα μπει μία διαδικασία -μακρά, των δύο χρόνων, μέχρι το 2013-, που θα οδηγεί ακριβώς στην επόμενη προεδρική εκλογή. Σε αυτό το παιχνίδι, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θέλει να διαδραματίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο...».


«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα