Ο Γ. Κουμουτσάκος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μίλησε στις 04/06 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Αυτή την στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, σημειώνονται σοβαρότατες διεργασίες. Υπό την πίεση της κρίσης... Πολλά ταμπού, μέχρι χθες ή προχθές ή μερικές βδομάδες πριν, είναι έτοιμα να σπάσουν. Και μιλάω για ευρωομόλογα, που όλα δείχνουν ότι κινούμαστε προς τα εκεί, τι θα γίνει με το εκδοτικό δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,
δηλαδή κατά πόσο θα αρχίσει να κόβει χρήμα, κάτι το οποίο ήταν αδιανόητο πριν λίγο καιρό, συζητιέται, μιλάμε για μία ένωση ευρωπαϊκών τραπεζών επιπλέον, συμπλήρωση του συμφώνου σταθερότητας με ένα σύμφωνο ανάπτυξης, για τα ομόλογα έργων υποδομής, αυτά ήδη τρέχουν - είναι σε πιλοτική φάση και θα εφαρμοστούν μετά το 2013. Όλα αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη. Ταυτόχρονα, έχουμε πολύ σοβαρές ρωγμές στη γερμανική μονολιθικότητα, την πολιτική αυτή της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και το ερώτημα που τίθεται είναι: Μπορεί η Ελλάδα με δικές της κινήσεις και με δική της ευθύνη, να μην είναι ουσιαστικά μέσα σε αυτές τις διεργασίες και στα αποτελέσματά τους; Δηλαδή τώρα, που κάτι δείχνει ότι μπορεί να αλλάξει...».

Και πρόσθεσε: «Μιλάμε για μονομερή καταγγελία μιας συμφωνίας. Κατεξοχήν η Ελλάδα, η οποία έχει τόσο ανοιχτά ζητήματα εξωτερικής πολικής -για να δώσω μια άλλη διάσταση-,  πορεύθηκε πάντα διαχρονικά στη λογική του σεβασμού των συμφωνιών. Αλίμονο, αν από την Ελλάδα ξεκινήσει ή διαμορφωθεί μια λογική ότι αθετώ συμφωνημένα και δεν υπάρχει συνέχεια του κράτους».

* Για την επομένη των εκλογών:

«Δεύτερη δυνατότητα ακυβερνησίας δεν υπάρχει. Είναι ζωτική ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση. Εάν  τα αποτελέσματα  δείξουν στην κατεύθυνση μιας οικουμενικής προσπάθειας, θα πρέπει οι πολιτικές ηγεσίες να ανταποκριθούν απολύτως».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα