Ο Γ. Παπανικολάου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Παπανικολάου, μίλησε στις 22/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για το "κούρεμα" του χρέους, το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης, την προσχώρηση Μ. Βορίδη - Α. Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία και τους διαγραφέντες από τη Νέα Δημοκρατία, μεταξύ άλλων είπε:

* Για "κούρεμα" του χρέους:

«Όταν
μιλάμε για το μέλλον του τόπου, πρέπει όταν διαβάζουμε τις αποφάσεις που λαμβάνονται, να βγάζουμε τα "κομματικά γυαλιά"... Η Νέα Δημοκρατία σε όλες τις τοποθετήσεις που έχει κάνει τα δύο τελευταία χρόνια είναι δικαιωμένη...
Ο Αντώνης Σαμαράς αντί να επιλέξει πάλι ένα "όχι" -που θα ήταν και πιο αρεστό στον κόσμο-, λέει ότι "εδώ είμαστε στο χείλος του γκρεμού και αν δεν προχωρήσουμε στα μέτρα και στην συμφωνία που χρειάζεται μαζί με το κούρεμα, για να σωθεί ο τόπος, δεν θα είχαμε επόμενη ημέρα για να κουβεντιάσουμε"...».

* Για το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης:

«Κάθε φορά οι συμφωνίες βασίζονται στα δεδομένα και τις εξελίξεις... Οι οριζόντιες περικοπές, όσο μπορούν, πρέπει να αποφευχθούν. Πρέπει σύντομα να προσπαθήσουμε να βρούμε αντισταθμιστικά μέτρα με ανάπτυξη, που θα δώσουν ευκαιρίες και νέες θέσεις δουλειάς...».

* Για προσχώρηση Βορίδη - Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο και ανοικτό κόμμα... Στελέχη από άλλα κόμματα που βεβαίως αποδέχονται τις αρχές του κόμματός μας και είναι πρόθυμοι να παλέψουν για ένα καλύτερο μέλλον και με τις ίδιες αφετηρίες να προσπαθήσουμε από κοινού, γιατί σε αυτή την περίοδο που προσπαθούμε να κάνουμε μια αναγέννηση της Ελλάδας, κανείς δεν περισσεύει... Όποιος μπορεί να ενταχθεί σε μια τέτοια προσπάθεια, σαφώς και είναι αποδεκτός».

* Για τους διαγραφέντες από τη Νέα Δημοκρατία:

«Ο καθένας με τις πράξεις του μπορεί να βρεθεί εκτός κόμματος και πάλι με τις πράξεις του να βρεθεί εντός...  Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν ενοχλήσεις, σχόλια, προβληματισμός. Σε αυτή την περίοδο έχουμε μεγάλη ανάγκη, συλλογικά, με αλληλεγγύη και με από κοινού προσπάθεια συνεκτική και συντονισμένη, να προσπαθήσουμε να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα