Ο Γ. Σταθάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Γιώργος Σταθάκης, μίλησε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την επίσκεψη Μέρκελ:

«Έχω την εντύπωση ότι η επίσκεψη συνδέεται με το γεγονός ότι το ελληνικό πρόγραμμα καταρρέει. Δεν διαφαίνεται πως θα διασωθεί ως έχει. Υποθέτω ότι θα επιδιωχθεί να δοθούν διαβεβαιώσεις προς κάθε κατεύθυνση ότι το πρόγραμμα θα διασωθεί με όλους τους αναγκαίους συμβιβασμούς που αυτό συνεπάγεται».

* Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α:

«Δεν
είναι κρυφό ότι αυτή την στιγμή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α επιδιώκει να συμβάλει  στη δημιουργία μιας πολύ μεγάλης δημοκρατικής αριστερής παράταξης. Η ελληνική κοινωνία δεν βγαίνει από το τέλμα, παρά μόνο με μια ευρεία πολιτική συσπείρωση που θα εγκαινιάσει σοβαρές τομές ».

Δημοσιογράφος: Επομένως δεν είναι εκτός πραγματικότητας αυτά που έλεγαν για εσάς ότι προσπαθείτε να βουτήξετε στην παράδοση του ΠαΣοΚ και της ένωσης κέντρου κ.λπ....

Γ. Σταθάκης: «Όχι, διότι οι μεγάλες αλλαγές και οι μεγάλες τομές στην ελληνική κοινωνία προϋποθέτουν την ύπαρξη πολύ μεγάλων πολιτικών σχηματισμών και κοινωνικών συμμαχιών που θα μπορέσει να κάνει αυτές τις αλλαγές».

Δημοσιογράφος: Στο εσωτερικό, φυσικά, είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν αντιφάσεις σχετικά με την Ευρώπη, σχετικά με το ευρώ ειδικότερα, σχετικά με τις συμμαχίες, με το δρόμο προς ενιαίο κόμμα, βλέπετε αυτά να εξομαλύνονται περνώντας ο καιρός;

Γ. Σταθάκης: «Απολύτως. Θεωρώ ότι και στην πορεία προς τις δεύτερες εκλογές υπήρξε μια πολύ μεγαλύτερη εξομάλυνση, ενώ και μετεκλογικά διατηρούνται απόψεις κάτι που κρίνεται ως θεμιτό και αναγκαίο. Η δημιουργία ενιαίου κόμματος θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο στη διατήρηση απόψεων σε όλα τα θέματα, οι οποίες πρέπει να διατηρηθούν αλλά υπάρχει και το αυτονόητο ότι σε ένα μεγάλο κόμμα θα πρέπει να καταλήγεις σε ορισμένες βασικές αποφάσεις και αυτές να είναι σεβαστές απ' όλους».

* Για την Δημοκρατική Αριστερά:

Δημοσιογράφος: Γιατί έχει αυξηθεί η επιθετικότητα του κόμματός σας απέναντί στη Δημοκρατική Αριστερά; Είναι ένας χώρος, στον οποίο μεθαύριο ενδεχομένως θα χρειαστεί να απευθυνθείτε, αυτή η αυξανόμενη επιθετικότητα βοηθάει;

Γ. Σταθάκης: «Δεν εκτιμώ ότι είναι το θέμα της επιθετικότητας απέναντι στη Δημοκρατική Αριστερά Βασικό πολιτικό στοιχείο και δεν πρέπει να είναι κατά την προσωπική μου γνώμη. Υπάρχει μια ένταση, αυτό είναι γεγονός ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, φαντάζομαι ότι θα καταλαγιάσει στο πλαίσιο μιας ψυχραιμότερης αντιμετώπισης. Δεν είναι η Δημοκρατική Αριστερά αυτή την στιγμή ο πολιτικός στόχος ή αντίπαλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α».  

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα