Ο Γ. Θεωνάς στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Β' Αθηνών, Γιάννης Θεωνάς, μίλησε στις 25/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μιλάει για ανατροπή του μνημονίου. Αυτό μπορεί να γίνει, μόνο εφόσον υπάρξει μια αριστερή ριζοσπαστική κυβέρνηση, που θα ανέτρεπε και την πορεία του μνημονίου και τη δανειακή σύμβαση...

Θα πούμε (σ. σ. στους συμβαλλόμενους) ότι ο λαός μας και μάλιστα με ένα ισχυρό μαχητικό, μαζικό λαϊκό κίνημα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μια κυβέρνηση τέτοια, θα αρνηθεί την υλοποίηση αυτών των υποχρεώσεων και θα το ανατρέψει. Αν έχετε παρατηρήσει τελευταία και δηλώσεις ευρωπαϊκών παραγόντων, ακόμα και η κ. Μέρκελ είχε πει πρόσφατα -αφού πρώτα υπογράφηκαν και το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση-, ότι "δεν διανοηθήκαμε ποτέ, όχι να διώξουμε, αλλά ούτε καν να αφήσουμε την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ". Με αυτό απειλούσαν πριν, για να τρομοκρατήσουν την πολιτική τάξη της χώρας, για να αποδεχτεί τις απαιτήσεις της. Όταν λοιπόν το κατάφεραν, η δήλωση της κ. Μέρκελ έλεγε ότι "εμείς δεν το διανοηθήκαμε ποτέ, διότι αυτό θα οδηγούσε ολόκληρη την Ευρωζώνη στην καταστροφή". Και εμείς λέμε ότι αυτό το όπλο που είχαν οι ελληνικές κυβερνήσεις στα χέρια τους, δεν το χρησιμοποίησαν ποτέ. Ακόμα και η απειλή παύσης ή αναστολής πληρωμών, θα ήταν σε θέση να δημιουργήσει άλλο κλίμα στη συμπεριφορά των συμμάχων μας απέναντι στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό... Πιστεύω ότι και σήμερα αν το λέγαμε, θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα, διότι δεν αλλάζει η πραγματικότητα, ότι αν μια χώρα της Ευρωζώνης αναγκαστεί να κάνει αναστολή ή παύση πληρωμών, αυτό θα σήμαινε μια καταστροφική πορεία για μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης. Και αυτό δεν το αξιοποιήσαμε ποτέ».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα