Ο Γύρος του Κόσμου

Η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής, όπου αναμένεται να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα αλλά και μια τελική συμφωνία για τον μηχανισμό στήριξης ESM είναι το βασικό θέμα στα περισσότερα διεθνή πρακτορεία αυτή την ώρα. Βασικό θέμα επίσης ο ισχυρός σεισμός 6,3 βαθμών στο Περού.

Reuters: Συμφωνία για μόνιμο μηχανισμό στήριξης από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Οι ηγέτες της Ε.Ε αναμένεται να συμφωνήσουν για ένα Δημοσιονομικό Σύμφωνο, που θα προβλέπει επιβολή αυτόματων κυρώσεων στις χώρες,
που παρουσιάζουν υπερβολικά ελλείμματα, την ώρα που τα άλυτα προβλήματα στην Ελλάδα ρίχνουν "σκιά" στις συζητήσεις.

Κίνδυνος εκτροχιασμού για το σχέδιο της Συνόδου Κορυφής από τις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος αναφέρει το Bloomberg.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έτοιμοι να υιοθετήσουν το Δημοσιονομικό Σύμφωνο μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποιεί την Ελλάδα ότι δεν πρόκειται να λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωζώνη, εάν δεν εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις μεταδίδει το Dow Jones Newswires αναφερόμενο στη συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Wall Street Journal.

Την ίδια ώρα, πτώση σημείωσε η τιμή πετρελαίου Brent που διαμορφώθηκε στα 111 δολάρια το βαρέλι με το βλέμμα στραμμένο στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά κυρίως λόγω των ανησυχιών για την προμήθεια πετρελαίου από το Ιράν και το Νότιο Σουδάν αναφέρει το Reuters.

Κέρδη 14,9 εκ λιρών σημείωσε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair το τελευταίο τρίμηνο του 2011 σημειώνει το Βloomberg.

Σε άλλα διεθνή θέματα, ισχυρός σεισμός 6,3 βαθμών στο Περού αναφέρει το Associated Press. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της περιοχής Ίκα, 280 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της παράκτιας πρωτεύουσας Λίμα. Το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 39,2 χιλιόμετρα, αναφέρει το AFP.

Στις ΗΠΑ, κατά 12 μονάδες προηγείται ο Ρόμνεϊ του Γκίνγκριτς στη δημοσκόπηση του Reuters ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Φλόριντα.

Στην γειτονική Τουρκία, το Anadolu προκρίνει το ευχαριστήριο μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον για την στάση της στο θέμα του γαλλικού νόμου, που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Παράλληλα, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Τουρκοκύπριος ηγέτες Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι ο γ.γ των Ηνωμένων Εθνών επεσήμανε απροθυμία από την ελληνοκυπριακή πλευρά για επίλυση του Κυπριακού.

Στη Ρωσία, ο Πούτιν ζητά άμεσα να περιοριστεί ο κρατικός έλεγχος στις επιχειρήσεις μεταδίδει το Ria Novosti.

Και γενική απεργία «παραλύει» το Βέλγιο αναφέρει χαρακτηριστικά το AFP. H πρώτη γενική απεργία στο Βέλγιο έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες αναμένεται να προκαλέσει πλήρη παράλυση στη χώρα, την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται στις Βρυξέλλες.
Keywords
Τυχαία Θέματα