Ο Γύρος του Κόσμου

Η συνέχιση των κρίσιμων διαπραγματεύσεων και σήμερα για τη συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων, με στόχο την απομείωση του χρέους που διακρατούν, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της είναι ένα από τα βασικά θέματα των διεθνών πρακτορείων αυτή την ώρα.

Reuters: Συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο οι συζητήσεις για την ανταλλαγή ομολόγων --- Η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομολόγων το Σάββατο, μετά από ολονύκτιες συζητήσεις, που έφθασαν σε ένα καλό σημείο, αλλά

απέτυχαν να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία, αναφέρει.

AFP: Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της συνεχίζονται και σήμερα, Σάββατο, όπως δήλωσε χθες αργά ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Dow Jones News Wires: Οι συνομιλίες σχετικά με την απομείωση του ελληνικού χρέους απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία- Συνεχίζονται και σήμερα, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, μετά από τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις, που κράτησαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σε άλλα διεθνή οικονομικά: H E.Ε διατηρεί την άριστη πιστοληπτική της ικανότητα σε ΑΑΑ αλλά με αρνητική όμως προοπτική από την Standard &Poor's αναφέρει το Bloomberg. Η προοπτική είναι αρνητική καθώς είναι υπαρκτοί "συνεχιζόμενοι κίνδυνοι" στην Ευρωζώνη, ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης.

Στον διεθνή χώρο, "Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε κυβερνητικά κτίρια στη Νιγηρία- βομβιστική επίθεση έξω από το σπίτι του προέδρου της χώρας, χωρίς θύματα, σύμφωνα με την αστυνομία και εκπροσώπους του στρατού, αναφέρει το AFP.

Στις ΗΠΑ, κρίσιμη η αναμέτρηση για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στη Νότια Καρολίνα. Ο Μιτ Ρόμνεϊ κρατά χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών αναφέρει το Reuters.Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης μάλλον δεν θα βγει νικητής.

Επέλαση του χιονιά στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρει το Bloomberg. Χιόνι στο Σικάγο, ενώ αναμένονται ακυρώσεις πτήσεων και στη Νέα Υόρκη.

Στην γειτονική Τουρκία, το Anadolu προκρίνει την πρώτη μεταμόσχευση προσώπου. Οι γιατροί προχωρούν σήμερα στην αποκατάσταση του προσώπου ενός άνδρα, στην πρώτη τέτοιου είδους μεταμόσχευση, που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων.

Και στη Ρωσία, η Ρωσική Ελεγκτική Επιτροπή θα διερευνήσει 26 υποθέσεις εκλογικών παραβιάσεων, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αναφέρει το Itar Tass.

Επιμέλεια Αλεξάνδρα Βουδούρη

Keywords
Τυχαία Θέματα