Ο Γύρος του Κόσμου

Το βαρύ κλίμα στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα και η μετάθεση των τελικών αποφάσεων για την ερχόμενη Τετάρτη σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση είναι ένα από τα βασικά θέματα των διεθνών πρακτορείων αυτή την ώρα, όπως και ο φονικός σεισμός
στις Φιλιππίνες με 35 έως τώρα νεκρούς.

Bloomberg: Δεν δίνουν βοήθεια στην Ελλάδα πριν από την ψηφοφορία του νέου προγράμματος λιτότητας στη Βουλή. Με το δίλημμα της ψηφοφορίας ενός νέου πακέτου λιτότητας ή εξόδου της χώρας από το ευρώ άφησαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών τους βουλευτές στην Ελλάδα καθώς δεν ενέκριναν χθες το πακέτο διάσωσης για την Αθήνα. Η άρνηση να εγκρίνουν το νέο πακέτο διάσωσης ύψους 130 δισ ευρώ αντανακλά τη δυσπιστία και τη δυσανασχέτηση των Ευρωπαίων για τους Έλληνες πολιτικούς, για τους οποίους φοβούνται ότι θα κάνουν πίσω στις δεσμεύσεις για νέα δημοσιονομικά μέτρα και δεν θα τα ψηφίσουν στη Βουλή.

Reuters: Επιφυλακτικοί οι επενδυτές καθώς οι πιστωτές της Ελλάδας αναζητούν περαιτέρω βήματα μετά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα. Πτώση στα χρηματιστήρια και το ευρώ καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις δεσμεύσεις της Ελλάδας σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους, ακόμα και μετά την πολυαναμενόμενη συμφωνία για δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, ως απαραίτητο όρο για την οικονομική ενίσχυση της χώρας. Οι Ευρωπαίοι επιμένουν σε γραπτές δεσμεύσεις, τρεις όρους έθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup, αναφέρει το πρακτορείο.

Το Dow Jones Newswires μεταδίδει αυτή την ώρα δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Μπαρόζο που διαβεβαιώνει ότι η λύση για τη διάσωση της Ελλάδας θα δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα και πως είναι στο τελικό στάδιο.

Παγωμένο το κλίμα στο Eurogroup, δεν ενέκρινε τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα μεταδίδει το Associated Press. Λίγες μόνο ώρες μετά το «πράσινο φως» στην Ελλάδα για περαιτέρω επώδυνες περικοπές, οι Ευρωπαίοι υπουργοί δήλωσαν ξεκάθαρα πως η Αθήνα δεν προχώρησε αρκετά και απαίτησαν μέσα σε μια εβδομάδα να κάνει περισσότερα βήματα ώστε να εγκρίνουν το πακέτο διάσωσης, για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας.

To Eurogroup θέτει νέους όρους για τη διάσωση της Ελλάδας μεταδίδει το ρωσικό Ria Novosti.

Στα διεθνή θέματα, ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην πόλη Tayasan στις κεντρικές Φιλιππίνες ανέρχεται στους 35 μεταδίδει αυτή την ώρα το Reuters. Άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων, προσθέτει.

Στη Συρία, δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη Aleppo αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση. Ο αμερικανός πρόεδρος περιέγραψε την κατάσταση στη Συρία ως «εξωφρενική» μεταδίδει το Associated Press.

Απέρριψε το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν την έφεση του πρωθυπουργού Γκιλάνι μεταδίδει το AFP. Μάλιστα, αναμένεται να του απαγγείλει την Δευτέρα κατηγορίες για προσβολή δικαστηρίου, μια κίνηση που θα προκαλέσει νέα πολιτική αναταραχή στη χώρα, αναφέρει το πρακτορείο.

Στην Ουάσινγκτον ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμ
Keywords
Τυχαία Θέματα