Ο Γύρος του Κόσμου

Η τελική απόφαση που πρέπει να λάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί για τα επώδυνα μέτρα, για την εξασφάλιση της νέας δανειακής σύμβασης, εν μέσω γενικής απεργίας, και οι νέες δηλώσεις Γιουνκέρ ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ, είναι ορισμένα από τα θέματα των διεθνών πρακτορείων αυτή την ώρα.

Reuters: Οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί σε κρίσιμες διαβουλεύσεις εν μέσω γενικής απεργίας.
Οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσουν μη δημοφιλή μέτρα και μεταρρυθμίσεις προκειμένου να διασφαλίσουν νέο πακέτο ενίσχυσης ύψους 130 δις ευρώ, ώστε να αποφευχθεί μια χαοτική χρεοκοπία, η οποία απειλεί το μέλλον της στην Ευρωζώνη. Οι αρχηγοί βρίσκονται αντιμέτωποι τόσο με τους εξαγριωμένους εταίρους τους στην Ε.Ε για την αποτυχία τους να περάσουν άμεσα μεταρρυθμίσεις αλλά και τους εργαζόμενους, που προχωρούν σε γενική απεργία σήμερα εναντίον των μέτρων λιτότητας.  

Bloomberg: Ο Παπαδήμος αναζητά συναίνεση για περικοπές. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος συγκαλεί σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να εξασφαλίσει συναίνεση για περικοπές, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη νέα δανειακή σύμβαση, την ώρα που τα εργατικά συνδικάτα πραγματοποιούν γενική απεργία για να διαμαρτυρηθούν ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες πιέζουν για απαντήσεις. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προειδοποίησε χθες την Ελλάδα ότι ο «χρόνος τελείωσε», ενώ τα συνδικάτα περιγράφουν τις συνθήκες που δημιουργούνται ως «εκβιασμό».

Dow Jones Newswires: Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γιουνκέρ λέει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ και πως δεν έχει καμία αμφιβολία πως η Αθήνα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Την ίδια ώρα ο Οίκος Fitch προειδοποιεί πως θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν αποτύχουν οι συνομιλίες μεταδίδει επίσης ο Dow Jones.

Στη διεθνή επικαιρότητα, βασικό θέμα στα περισσότερα πρακτορεία ειδήσεων αυτή την ώρα είναι η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στη Συρία. Ο Ρώσος υπουργός πρόκειται να επισκεφθεί την Δαμασκό για συνομιλίες με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, μια ημέρα μετά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να κλείσουν την πρεσβεία τους στη Συρία. Το ταξίδι του Σεργκέι Λαβρόφ και του επικεφαλής των Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών γίνεται την ώρα που νέα αιματοχυσία σημειώθηκε στην πόλη Χομς, αναφέρει το Associated Press.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι ο Λαβρόφ θα πείσει τον Άσαντ να παραιτηθεί μεταδίδει το Ria Novosti.

Στη Γαλλία, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου έφθασε το ποσό ρεκόρ των 69.59 δισεκ ευρώ πέρυσι, ενώ το 2010 έκλεισε στα 51.52 δισεκ ευρώ μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο.

Στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δηλώνει σε συνέντευξή του στο NBC πως του αξίζει μια δεύτερη θητεία αναφέρει το Associated Press.

Στην γειτονική Τουρκία, ο υπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Έγκεμεν Μπαγίς επιβεβαιώνει πως δήλωσε ότι τα γεγονότα του 1915 δεν ήταν γενοκτονία. Ο Μπαγίς δηλώνει πως ο Ελβετός εισαγγελέας δεν θα πρέπει να χάσει χρόνο καθώς π
Keywords
Τυχαία Θέματα