Ο Γύρος του Κόσμου

Η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup που αναμένεται να λάβει αποφάσεις σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα και το PSI είναι ένα από τα βασικά θέματα των διεθνών πρακτορείων αυτή την ώρα. Σε δηλώσεις του στο Reuters, o
Ε. Βενιζέλος επεσήμανε πως η σημερινή συμφωνία θα δώσει τέλος σε μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας.

Reuters: Μέρα αποφάσεων για την Ελλάδα. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν το δεύτερο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα μηνών, που έχει ταλανίζει την ζώνη του ευρώ, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει, ώστε να «βγει ο λογαριασμός». Πάντως, διπλωμάτες και οικονομολόγοι δεν αναμένουν το νέο πακέτο διάσωσης να λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας. Αυτό θα πάρει τουλάχιστον μια δεκαετία, κάτι που εντείνει την αβεβαιότητα για τους Έλληνες, που βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα λιτότητας.

Bloomberg: Προοπτική διάσωσης για την Ελλάδα, ενώ συναντώνται οι υπουργοί για να λύσουν τις διαφορές τους. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την πρώτη χρεοκοπία χώρας στη ζώνη του ευρώ, θα πρέπει να γεφυρώσουν τις διαφορές τους ώστε να εγκρίνουν το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ύψους 130 δισ ευρώ.

Την ίδια ώρα, κέρδη σε Ευρώπη και Ασία καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν πως θα υπάρξει συμφωνία στο σημερινό Eurogroup μεταδίδει το Dow Jones.

Παράλληλα, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ επισημαίνει πως ο ειδικός λογαριασμός για τα δάνεια διάσωσης της Ελλάδας θα συζητηθεί στο αποψινό Eurogroup μεταδίδει το Bloomberg, ενώ στο Dow Jones Φινλανδός αξιωματούχος τονίζει πως τα χρήματα θα εγκριθούν στις 12 Μαρτίου.

Στη διεθνή επικαιρότητα, στην Τεχεράνη βρίσκεται ομάδα επιθεωρητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας για δεύτερη φορά σε ένα μήνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών να βρεθεί διπλωματική λύση στην διένεξη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αναφέρει το Associated Press.

Στρατιωτικά γυμνάσια στη Νότια Κορέα, παρά τις απειλές της Πιονγκγιάνγκ αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο. Στρατιωτικά γυμνάσια με τη χρήση πραγματικών πυρών κοντά στα αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα με τη Βόρεια Κορέα στην Κίτρινη Θάλασσα πραγματοποίησαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νοτίου Κορέας, παρά τις απειλές της Πιονγκγιάνγκ ότι θα προέβαινε σε αντίποινα, εάν παραβιαζόταν η μεθόριος.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου εκτιμά πως η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς η Δαμασκός ενθαρρύνθηκε να συνεχίσει τις επιθέσεις της εναντίον των εξεγερμένων, μεταδίδει το Anadolu.

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Βουδούρη
Keywords
Τυχαία Θέματα