Ο Η. Μόσιαλος στον ΑΘΗΝΑ984


Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Ηλίας Μόσιαλος, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για τη χρονική διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενδεχόμενη συμμετοχή τεχνοκρατών στην κυβέρνηση και για το ΠαΣοΚ

μεταξύ άλλων είπε:

«Όταν έχεις μια κυβέρνηση που από την αρχή ορίζεις τη χρονική της διάρκεια σε περίπου τρεις μήνες -μη

ξεχνάμε ότι είχε οριστεί και ημερομηνία, 19 Φεβρουαρίου αρχικά, άσχετο αν αυτό έχει μετατοπιστεί αμέσως μετά την ψήφιση ή και κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας- και την Κυριακή το βράδυ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τώρα είναι εταίρος της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς, ζητάει εκλογές αμέσως, δηλαδή τον Απρίλιο, δεν στέλνονται τα κατάλληλα μηνύματα. Υπάρχει θέμα χρονικής διάρκειας, κατά πόσο δείχνουμε μια σοβαρότητα υλοποίησης ενός προγράμματος εξόδου από την κρίση στη χώρα, η οποία πλήττεται περισσότερο από την κρίση και λόγω των δικών της ευθυνών...». 

Σε άλλο σημείο είπε: «Το θέμα είναι ποια είναι η κοινή λογική. Γιατί φτάνουμε στο σημείο να λέμε ότι επειδή το είπε ο κ. Σόιμπλε άρα είναι κακό, γερμανικό, κατοχικό, άρα είναι προβληματικό. Δεν είναι έτσι. Οι Ιταλοί, δηλαδή, που έχουν λιγότερα προβλήματα από τα δικά μας, δεν έχουν το χρέος που έχουμε εμείς, ούτε το έλλειμμα που έχουμε εμείς -είναι πάρα πολύ υψηλό, αλλά δεν είναι σαν το δικό μας-, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί, γιατί καταλήγουν σε συναινετικές διαδικασίες;».

* Για ενδεχόμενη συμμετοχή τεχνοκρατών στην κυβέρνηση:

«Υπάρχουν τεχνοκράτες οι οποίοι θα μπορούσαν να στελεχώσουν συγκεκριμένα Υπουργεία ή θα μπορούσαν να προσφέρουν την γνώμη τους. Οι τεχνοκράτες θα μπορούσαν να προσφέρουν πολύ περισσότερο σε ένα επίπεδο μιας ομάδας εργασίας, η οποία θα επιβλέπει την εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει η χώρα, όχι μόνο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά κυρίως της αναπτυξιακής προοπτικής».

* Για τη διετία διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ:

«Σε αυτή την διετία έγιναν πολύ περισσότερα από όσα είχαν γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια, πριν από αυτή τη διετία. Αλλά είχαν γίνει σε συνθήκες ομαλότητας, αυτά τα οποία είχαν γίνει τα προηγούμενα δέκα χρόνια και σε συνθήκες της κλασσικής κρατικοδίαιτης οικονομίας και της επέκτασης του κράτους. Η πολιτική τάξη στην Ελλάδα είχε εκπαιδευτεί να επεκτείνει τις κρατικές διαδικασίες, να επεκτείνει το κράτος με μια "ανάπτυξη" που βασιζόταν στο δανεισμό και την κατανάλωση, που υπερέβαινε τις δυνατότητες του ελληνικού παραγωγικού μοντέλου».

Και πρόσθεσε: «Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες από το ΠαΣοΚ. Πιστεύω έκανε πολύ περισσότερα σε σύγκριση με αυτά που γινόταν, σε συνθήκες ομαλότητας. Δεν έκανε όμως αυτά τα οποία έπρεπε να κάνει σε συνθήκες κρίσης. Μπορούσε να το κάνει; Κατά την γνώμη μου, όχι με το πολιτικό προσωπικό που είχε...».

* Για αλλαγή ηγεσίας στο ΠαΣοΚ:

«Όσοι θέλουν να διεκδικήσουν την ηγεσία, να είναι στη νέα ηγετική ομάδα, θα πρέπει να αποσαφηνίσουν τις πολιτικές τους προθέσεις άμεσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα