Ο Κ. Χατζηδάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στις 21/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για τις αποφάσεις του Eurogroup, την πιθανή δημιουργία ειδικού λογαριασμού και την επιστροφή των διαγραφέντων βουλευτών στη Νέα Δημοκρατία, μεταξύ άλλων είπε:

* Για τις αποφάσεις του Eurogroup:


«Καταρχήν, αισθάνομαι μια ανακούφιση. Και λέω "καταρχήν",

διότι τίποτα δεν θα προχωρήσει με τον αυτόματο πιλότο. Πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία με έγκριση από τα κοινοβούλια των κρατών - μελών της Ευρωζώνης, όπου απαιτείται, και με ολοκλήρωση του PSI, αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχει και η δουλειά που πρέπει να γίνει εδώ, στην Ελλάδα».

Και πρόσθεσε: «Τεχνικά, έχεις να λειτουργείς σωστά τις εφορίες, το γενικό λογιστήριο -δηλαδή φόροι και δαπάνες-, όμως όλα αυτά είναι συνδεδεμένα με την ανάπτυξη με την αύξηση του ΑΕΠ, άρα πρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά δεν θα κινηθούμε με προσευχές, επειδή θα έρθουν μερικοί καλοί άνθρωποι και θα είναι υπέρ της ανάπτυξης. Θα κινηθούμε αν θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις συνδέονται με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας από την μια πλευρά, για να είμαστε ελκυστικοί για επενδύσεις από έξω και εδώ, και με την λειτουργία γενικότερα του πολιτικού συστήματος. Ευρύτερα έχει να κάνει με το κοινωνικό κλίμα το οποίο υφίσταται ή θα υφίσταται στην Ελλάδα. Καμιά πολιτική φιλελεύθερη ή σοσιαλιστική, δεξιά ή αριστερή, δεν θα πετύχει αν δεν υπάρχουν στοιχειώδεις προϋποθέσεις στο πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Πολιτική σταθερότητα και κοινωνική γαλήνη».

* Για πιθανή δημιουργία ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού:


«Ο ειδικός λογαριασμός συνδέεται με το ότι εκείνοι αναλαμβάνουν την αποπληρωμή του χρέους, έτσι ώστε να μην υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας και αυτό είναι κάτι σημαντικό. Ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς, διότι φεύγει από τον ορίζοντα -αν όλα πάνε καλά- η προοπτική της χρεοκοπίας. Από την άλλη εμείς, ως αντιστάθμισμα για αυτό, αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να δουλέψουμε σοβαρά, για να πετύχουμε τους στόχους για το πρωτογενές έλλειμμα και τα πρωτογενή πλεονάσματα του χρόνου».

* Για την επιστροφή των διαγραφέντων βουλευτών στη Νέα Δημοκρατία:


«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα. Δεν μπορούμε να μιλάμε όλοι με την ίδια φωνή σαν να είμαστε στρατιωτάκια. Από την άλλη, πρέπει να υπάρχει και ένας κοινός παρονομαστής σε αυτά τα οποία λέμε...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα