Ο Κ. Χατζηδάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στις 7/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.
Μεταξύ άλλων είπε:
* Για επέκταση του fast track και σε μικρές επενδύσεις:

«Όχι μόνο συμφωνούμε, αλλά υπάρχει και ένα ζήτημα σε αυτό. Πέρασε το fast track στις μεγάλες επενδύσεις, το οποίο εμείς το στηρίξαμε. Την προπερασμένη εβδομάδα, είχαμε στη Βουλή
τη συζήτηση για το fast track και στις μικρές επενδύσεις. Εμείς στηρίξαμε και αυτή την πρωτοβουλία, όμως η πρωτοβουλία αυτή είναι λειψή, για δύο λόγους: πρώτον, δεν έχουν ληφθεί μέτρα για τις αδειοδοτήσεις που σχετίζονται με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο έχει τους δικούς του ρυθμούς και τη δική του φιλοσοφία. Έκανε το Υπουργείο Ανάπτυξης τη δική του προσπάθεια, το Υπουργείο Περιβάλλοντος ακολουθεί το δικό του δρόμο... Δεύτερον, εξαιρέθηκε η Αττική από το ίδιο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης ως προς τη γρήγορη αδειοδότηση, πράγμα που ήταν αρνητικό».

Δημοσιογράφος : Mε ποια λογική;     

Κ. Χατζηδάκης: «Nομίζω, ότι πάλι ήταν ''δάκτυλος'' -εντός εισαγωγικών- του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Η αιτιολογία ήταν, ότι "δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι", ότι "θα πρέπει να προσέχουμε περισσότερο" και διάφορα τέτοια. Δεν νομίζω ότι ούτε το ίδιο το Υπουργείο Ανάπτυξης, ήταν ευτυχές με την εξέλιξη...».

Και συνέχισε: «O κ. Ξινίδης, ο αναπληρωτής υπουργός, βγήκε στη Βουλή και σε ερώτημα δικό μου και του κ. Λέγκα είπε ξεκάθαρα, ότι στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου έχουν υποβληθεί 142 επενδυτικά σχέδια -για ενισχύσεις, επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές-, κάτω από 200 εκατομμύρια ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, ότι στο πρώτο εξάμηνο που αφορούν αυτές οι αιτήσεις, ενώ ήταν διαθέσιμα 2,5 δισ. από το Υπουργείο, τελικά το ενδιαφέρον είναι κάτω από 200 εκατομμύρια. Δηλαδή, ακόμα και αν εγκριθούν όλες οι αιτήσεις, θα είναι το συνολικό ποσό χαμηλότερο δώδεκα φορές από το διαθέσιμο κονδύλι. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό».

 Δημοσιογράφος : Μήπως είναι διαδικαστικό κυρίως το ζήτημα, ότι το «Μνημόνιο 2» θα έρθει σε ένα άρθρο;

Κ. Χατζηδάκης: «Όχι, είναι και ουσιαστικό. Διότι, όταν έρχεται προς ψήφιση με ένα άρθρο, ουσιαστικά θα μπορούσε, με αυτό τον τρόπο, μια δική μας θετική ψήφος να είναι μία ψήφος άφεσης αμαρτιών και προσχώρησης απόλυτης και χωρίς όρους στην κυβερνητική πολιτική. Έχουμε πει, ότι αν το φέρουν με άρθρα, θα ψηφίσουμε αυτά για τα οποία έχουμε συμφωνήσει και τα έχουμε προσδιορίσει. Εμείς είπαμε -και θα μπορούσε, ίσως, να το ξανασκεφτεί ο πρωθυπουργός-, αν το φέρει με συγκεκριμένα άρθρα, μπορούμε και κατά τη διαδικασία εκείνη, να ψηφίσουμε τα άρθρα αυτά... ».
Δημοσιογράφος : Χθες, ο πρωθυπουργός, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν κάποια πράγματα στα φορολογικά. Είναι σημείο, που είναι αιχμή της αντιπολιτευτική σας τακτικής. Αυτό μπορεί, αν αλλάξει, να διαφοροποιήσει και τη στάση σας;

Κ. Χατζηδάκης: «Τι να σας πω; Τον τελευταίο μήνα, ιδίως, έχει διαμορφωθεί ένα σκηνικό πρωτόγνωρο, αέναων και διαρκών συ
Keywords
Τυχαία Θέματα