Ο Κ. Παπαιωάννου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Κωστής Παπαϊωάννου, μίλησε στις 4/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Σε αυτό το θέμα το οποίο έγινε με αυτές τις γυναίκες που διαπομπεύθηκαν κατά παράβαση κάθε νομικού πλαισίου, θα έπρεπε κανονικά να είχαμε υψώσει μία πολύ μεγάλη κραυγή όλοι μας, ως ελληνική κοινωνία. Αναρωτιέμαι, η στάση όλων των υπολοίπων που ήταν σε αυτό το τηλεοπτικό προεκλογικό τραπέζι (σ. σ. στο οποίο συμμετείχε το βράδυ της Πέμπτης
ο ίδιος και αναφέρθηκε στις γυναίκες αυτές), ποια ήταν, ότι καλώς έγινε;

Κ. Παπαϊωάννου: «Μια ευχάριστη έκπληξη, δηλαδή  "ναι μπράβο, καλά κάνετε και το θέτετε", αλλά και ξάφνιασμα, δηλαδή "μα πώς όταν σας ρωτάμε για το τι θα κάνει ο κ. Κουβέλης μετά τις εκλογές θυμάστε αυτό;". Δεν υπήρξε άρνηση "μα γιατί μας λέτε αυτά τα πράγματα". Αυτό θεωρώ πως έχει ανοίξει μια χαραμάδα στη ξύλινη αντιπαράθεση να μπουν και κάποια ζητήματα που εγώ θεωρώ ότι συνδέονται άμεσα με τον προεκλογικό αγώνα, διότι αυτές οι κοπελιές δεν θα ήταν στα μανταλάκια αν δεν είχαμε την προεκλογική περίοδο . Νομίζω ότι ο κ. Λοβέρδος συνεχίζει να κάνει προεκλογική εκστρατεία σε βάρος και της αισθητικής μας και της πολιτικής ορθότητας. Αυτό δεν ήταν μόνο του κ. Λοβέρδου, ήταν η συνέχιση της πρακτικής του κ. Χρυσοχοΐδη θεωρώ με τα στρατόπεδα. Και οι δύο κάνουν προεκλογική εκστρατεία με αυτόν τον τρόπο. Εμένα με ενοχλεί η υποκρισία όλων μας».

Δημοσιογράφος: Κεντρικά η Δημοκρατική Αριστερά ανέβασε τους τόνους σε αυτό το ζήτημα της παραβίασης κάθε δικαιώματος αυτών των γυναικών των αλλοδαπών που μεταφέρονται, πέρα από κάθε αξιοπρέπεια, σε κέντρα κράτησης, της λειτουργίας αυτών των κέντρων κράτησης... Γιατί είναι μια περίοδος όπου το ενδιαφέρον στη δημοσιότητα είναι στραμμένο στα κόμματα και άρα εκ των πραγμάτων, αν ένα κόμμα αποφάσιζε να το εντάξει κεντρικά στην προεκλογική του ατζέντα αυτό, όντως θα υπήρχε ενδιαφέρον. Θα το άκουγε ο κόσμος.

Κ. Παπαϊωάννου:  «Ναι, θα ήταν ένα ενδιαφέρον πείραμα το πόσο κεντρικά μπορεί κανείς να το εντάξει. Δηλαδή, υπάρχει η συνήθης αντίδραση που είναι η δημόσια τοποθέτηση, ανακοινώσεις και τα λοιπά, και υπάρχει και το τι περισσότερο μπορεί να κάνει κανείς. Αλλά για να στρέψω, όχι τη συζήτηση αλλού, θέλω να βάλουμε στη συζήτηση και την προβληματική όλους μας. Δηλαδή, η πρακτική με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών ένα κακό που κάνει, δεν είναι μόνο ότι διαπομπεύει αυτά τα κορίτσια, -πολλά από τα οποία είναι σε τέτοια κατάσταση που δεν αντιλαμβάνονται καν τι σημαίνει διαπόμπευση. Δηλαδή όταν προσπαθείς να βάλεις το τελευταίο κοινωνικό περιθώριο και την ανθρώπινη εξαθλίωση σε φωτογραφίες, σε ένα βαθμό αφορά τους ίδιους τους φωτογραφιζόμενους, σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό αφορά όλους αυτούς που καμώνονται πως ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι ένα μεγάλο μέρος των κοριτσιών που τρυπιούνται στην Ομόνοια είναι οροθετικές. Δεν ξέρω, οι άνθρωποι αυ
Keywords
Τυχαία Θέματα