Ο Κ. Παπαθανασίου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, Κώστας Παπαθανασίου, μίλησε στις 30/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Με την ηλεκτρονική διασταύρωση, η οποία προχωρά άμεσα, θα είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσει κάποιος εργοδότης να μην ασφαλίσει το προσωπικό του. Θα διασταυρώνονται οι δηλωθείσες με τις καταβληθείσες εισφορές... Είναι πολύ μικρή η συμμετοχή

των οφειλετών σε αυτή τη ρύθμιση (σ.σ. των οφειλών τους). Μόνο 11.000 - 12.000 οφειλέτες έχουν έρθει μέχρι τώρα, από τον Ιούλιο. Θα πρέπει οι επιχειρηματίες, οι εργοδότες να έρθουν οπωσδήποτε να κάνουν ρύθμιση, διότι τα μέτρα που θα ληφθούν πλέον από τα ταμεία και από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών -το νεοσυσταθέν αυτό κέντρο για τα τέσσερα ταμεία-, θα είναι πολύ σκληρά. Μιλάμε για κατασχέσεις, πάγωμα λογαριασμών και δεν δεν θα δεχόμαστε την Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ). Ουσιαστικά, πολλές επιχειρήσεις θα κινδυνεύσουν να κλείσουν, αν δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους... Υπάρχουν αυτά τα χρήματα στους εργοδότες και εκ συστήματος κάποιοι εξ' αυτών δεν τα καταβάλλουν. Βεβαίως υπάρχουν και άλλοι που έχουν αντικειμενικά αδυναμία. Είναι δύσκολος αυτός ο διαχωρισμός. Στο ΙΚΑ έχουμε 350.000 οφειλέτες αυτή τη στιγμή και τα οφειλόμενα ποσά αγγίζουν τα 8,5 δις ευρώ... Εμείς προσπαθούμε και σε αυτό το νομοσχέδιο να περάσουμε τροπολογίες τέτοιες, ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότεροι οφειλέτες, ώστε να έρθουν και να κάνουν ρύθμιση...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα