Ο Κ. Σκανδαλίδης στον ΑΘΗΝΑ984

                                                         
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, μίλησε στις 19/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Υπάρχει ένα ερώτημα σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία εάν η κυβέρνηση έχει "κόκκινες γραμμές", διαπραγματεύεται σε όλο αυτό το τραπέζι του διαλόγου που έχει ξεκινήσει και για το PSI και για τη νέα δανειακή σύμβαση

ή απλώς αποδέχεται τη μοίρα της;

Κ. Σκανδαλίδης: «Όπως δείχνει αυτές τις μέρες στα εργασιακά, (σ.σ. η κυβέρνηση) προσπαθεί να μπει σε μια διαπραγμάτευση που να μην επηρεάζει απόλυτα, παρά μονάχα με προτροπές, κι όχι να περάσει μέσα από μια διαδικασία νομοθετικά. Εδώ υπάρχουν προβλήματα πάρα πολύ μεγάλα. Καταρρίπτεται αυτή τη στιγμή ένας ολόκληρος κόσμος που είχε δομηθεί η δημοκρατία και στην Ελλάδα αυτό παίρνει άγριες μορφές. Κι όχι απλά οι εργασιακές σχέσεις, η δυνατότητα που έχουν οι κοινωνικοί εταίροι να προσδιορίζουν τις μεταξύ τους σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό είναι στοιχείο της δημοκρατίας. Είναι και σε μια εποχή που οι κοινωνικοί εταίροι επειδή ακριβώς καταλαβαίνουν το πρόβλημα κάνουν κι αμοιβαίες υποχωρήσεις και καταλήγουν σε συμφωνίες και δεν έχει μεγάλο άμεσο δημοσιονομικό όφελος. Είναι περισσότερο συμβολική αυτή η παρέμβαση που γίνεται».

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να υποχωρήσει σε αυτού του συμβολικού περιεχομένου (σ. σ. την παρέμβαση);

Κ. Σκανδαλίδης: «Ρωτάτε έναν υπουργό της κυβέρνησης τώρα κι αν σας πει ότι διαφωνεί πρέπει να φύγει αύριο από την κυβέρνηση. Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος που πρέπει ό,τι και να κάνουμε να έχουμε μια απόλυτη συναίσθηση του επόμενου βήματος και του τι σημαίνει κάθε πράξη του καθένα μας κάθε φορά. Πιστεύω ότι πρέπει να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση σε αυτό, εννοώ στο θεσμικό επίπεδο, να μην υποκαταστήσει τη δημοκρατία της εσωτερικής διακυβέρνησης με μια απόφαση κεντρική πολιτική που θα λέει τι θα γίνει στον ιδιωτικό τομέα, διότι αυτό είναι ουσιαστικά κατάργηση της δημοκρατίας». 

* Για την εκλογή αρχηγού του ΠαΣοΚ:

«Δεν βλέπω πως θα γίνει μια προεκλογική διαδικασία στο ΠαΣοΚ μέσα στον Μάρτιο όταν ιδιαίτερα μετά το PSI και την δανειακή σύμβαση όλα προβλέπονται να πάμε σε διάλυση της Βουλής και εκλογές. Τώρα αν οι εκλογές πάνε τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου ή πάνε ακόμη αργότερα ...».

Και πρόσθεσε: «Αν υποθέσει κανείς ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν 8 του μήνα - 18 Μαρτίου που αποφάσισε το πολιτικό συμβούλιο, εκεί θα είμαστε μέσα στην καθαρή προεκλογική περίοδο. Εκεί δεν μπορεί να εκλέξει το ΠαΣοΚ πρόεδρο θα πηγαίνει  ο κάθε υποψήφιος και θα λέει ο ένας "καταστρέψαμε την χώρα και ο άλλος θα λέει τα πετύχαμε όλα και ο τρίτος θα λέει κάτι ενδιάμεσο και οι ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ θα πάθουν τρομακτική παράκρουση. Αυτά τα πράγματα θα έπρεπε να έχουν λυθεί, δεν λύθηκαν, και τώρα θα εισπράξουμε και αυτό το θέμα. Δεν ξέρω πως θα γίνει».

Δημοσιογράφος: Το κόστος;

Keywords
Τυχαία Θέματα