Ο Καντάφι κηδεύτηκε;

Την είδηση ότι οι σοροί του Μοαμάρ Καντάφι και του γιού του Μουτασίμ, καθώς κι ενός πρώην βοηθού του, μετακινήθηκαν το πρωί από το ψυγείο κρεάτων όπου είχαν τοποθετηθεί, στην πόλη Μισράτα προκειμένου να κηδευτούν, μετέδωσε το αλ Τζαζίρα, επικαλούμενο έναν φύλακα.

Ο Ιμπραήμ Μπεϊταλμάλ, τοπικός στρατιωτικός εκπρόσωπος, δήλωσε ότι, είναι πιθανόν η ταφή να γίνει την Τρίτη και πως οι σοροί και των τριών ανδρών θα ταφούν σε χώρους δίχως διακριτικά, σε μυστική τοποθεσία προκειμένου να αποφευχθούν οι βανδαλισμοί. Ερωτηθείς

σχετικά με τη μετακίνηση των σορών τους, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά.

Ωστόσο, ο Σαλέμ αλ Μοχάντες, φύλακας της αποθήκης στην οποία υπάρχουν τα ψυγεία κρεάτων, είπε στο αλ Τζαζίρα ότι, οι σοροί μετακινήθηκαν αργά τη Δευτέρα από το ψυγείο στο οποίο βρίσκονταν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

«Η δουλειά μας τελείωσε. Ο Καντάφι μεταφέρθηκε κι ο στρατιωτικός ακόλουθος της Μισράτα τον πήγε μακριά σε άγνωστη τοποθεσία. Παρόλα αυτά δεν γνωρίζω εάν τον έθαψαν ή όχι».

Σύμφωνα με το αλ Τζαζίρα το τηλεοπτικό συνεργείο του Ασοσιέτεντ Πρες, είδε τρία οχήματα να εγκαταλείπουν τις αποθήκες αργά τη Δευτέρα. Στη συνέχεια τα μέλη του μπήκαν στο ψυγείο και το βρήκαν άδειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα