Ο Μ. Μαΐλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλης, μίλησε στις 11/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την επίσκεψη Μέρκελ:

«Η κα Μέρκελ με αυτό το ταξίδι έδωσε ένα πολύ σημαντικό, ξεκάθαρο μήνυμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση. Εκτιμώ ότι εξέφρασε πολύ καθαρά την επιθυμία της, η
Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη και αυτό νομίζω ότι βοηθάει πάρα πολύ».

Σε άλλο σημείο είπε: «Δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει αυτή την στιγμή ενδιαφέρον για σοβαρές επενδύσεις. Αν εμείς δεν δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες, δεν νομίζω να υπάρχει επενδυτής ο οποίος θα έρθει στην Ελλάδα. Καταρχήν, το πρώτο που πρέπει να ξεκαθαρίσει είναι το θέμα της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ... Επίσης, πρέπει να ξαναλειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, άρα πρέπει να γίνει άμεσα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών... Και τέλος, θα πρέπει πάση θυσία, πολύ γρήγορα, να διαμορφώσουμε ένα φιλικό προς τους επενδυτές κλίμα, το οποίο ακόμα δεν υπάρχει».

Και πρόσθεσε: «Μια προσωπική μου διαίσθηση -η οποία μπορεί να είναι και παντελώς αστήρικτη-, είναι ότι αυτή την στιγμή ετοιμάζεται ένα συνολικό πακέτο για τον ευρωπαϊκό νότο, τα προβλήματα και τα νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μας εδώ στην Ελλάδα και εύχομαι και πιστεύω ότι ενδεχομένως η Ελλάδα μπορεί να είναι μέρος αυτού του πακέτου. Οπότε, εκεί, θα έχουμε να κάνουμε πια με μια πιο βελτιωμένη κατάσταση».  

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα