Ο Ν. Ανδρουλάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠαΣοΚ, μίλησε στις 22/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τα εργασιακά:


«Δεν ακολουθούμε τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς, έχουμε την δική μας . Θεωρούμε ότι το ζήτημα των εργασιακών -έτσι όπως έχει τεθεί, με την κατάργηση της τριετίας, την ισοπέδωση των αποζημιώσεων και με άλλα ζητήματα-, δεν μπορούμε να το στηρίξουμε».

Δημοσιογράφος: Δεν θα το ψηφίσει, δηλαδή, το ΠαΣοΚ

στη Βουλή...

Ν. Ανδρουλάκης: «Ναι, δεν συζητάμε αυτά που σας είπα. Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να υπάρξει μια βοήθεια στην ανταγωνιστικότητα. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τη μείωση εργοδοτικών εισφορών... Μόνοι μας ανοίξαμε το ζήτημα του δημοσίου τομέα, σε σχέση με τη μονιμότητα κάποιων δημοσίων υπαλλήλων -όχι μόνο των επίορκων, αλλά και δημοσίων υπαλλήλων "φαντάσματα"-, αλλά δεν μπορούμε να πάμε σε "εργασιακό μεσαίωνα"... Καταλαβαίνουμε ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα, όμως εάν κάποιοι με τον όρο ανταγωνιστικότητα εννοούν να καταρρεύσει το καθεστώς -που δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, είναι σε όλη την Ευρώπη-, σε σχέση με τους εργαζομένους, τότε διαφωνούμε».

Δημοσιογράφος: Σε αυτό το κομμάτι που, σχηματικά, το αναφέρετε ως "εργασιακός μεσαίωνας" είναι και το κομμάτι του προσδιορισμού του ύψους των απολύσεων και του χρόνου προειδοποίησης του υπό απόλυση εργαζομένου, το θέμα των αποζημιώσεων;

Ν. Ανδρουλάκης: «Όλα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο της λογικής. Δε μπορούμε να λειτουργούμε εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου και εκτός λογικής. Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να μειωθούν λίγο οι αποζημιώσεις - αντιληπτό. Δεν μπορούμε όμως, αυτή τη στιγμή, να λέμε ότι καταργούμε τις τριετίες... Έχουμε βάλει μια λογική. Δεν λέμε σήμερα ότι θα ψηφίσουμε ή δεν θα ψηφίσουμε. Από την πλευρά μας, η προσπάθεια που γίνεται είναι μια προσπάθεια ενεργής διαπραγμάτευσης. Είναι αυτό που θα έρθει να ψηφίσουμε, να μπορούμε να το ψηφίσουμε, να είναι στα πλαίσια που έχουμε βάλει και το προηγούμενο διάστημα, ώστε να έρθουν τα 31 δισ. ευρώ. Κανείς δεν θέλει να ρισκάρει την συνέχιση της οικονομικής ζωής της χώρας. Απλά, να υπάρχει μια λογική. Αυτή είναι η προσπάθειά μας. Δεν εκβιάζουμε κανέναν, απλά προσπαθούμε το βάρος του πακέτου αυτού να είναι αναλογικό. Να μην πληρώσουν πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι το "μάρμαρο" των μέτρων και να υπάρχει μια λογική. Να καταλαβαίνουμε ότι αυτό το οποίο ψηφίζουμε, θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία».

Δημοσιογράφος: Γιατί το ΠαΣοΚ αντέδρασε στη συζήτηση περί ανασχηματισμού, που άνοιξε την Παρασκευή;

Ν. Ανδρουλάκης: «Δεν βοηθάει κανέναν αυτό. Είναι άλλες οι προτεραιότητες αυτή τη στιγμή. Ο κάθε πολίτης θέλει να ακούσει ποια θα είναι η κατάσταση που θα ζει το επόμενο διάστημα. Τώρα, το αν θα γίνει ανασχηματισμός ή δεν θα γίνει, είναι τελείως εκτός χρονικού ορίζοντα. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες».

Δημοσιογράφος: Ένα κορυφαίο, στο παρελθόν, στέλεχος του κόμματός σας, ο κ. Πάγκαλος,
Keywords
Τυχαία Θέματα