Ο Ν. Κακλαμάνης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στις 4/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για τις διαδηλώσεις, το μεταναστευτικό και τις επερχόμενες εκλογές, μεταξύ άλλων είπε:

* Για την πρόταση νόμου του Γ. Καμίνη για τις διαδηλώσεις:

«Είμαι
θετικός, αλλά ο κ. Καμίνης όφειλε πρώτον να παρουσιάσει το σχέδιο στο δημοτικό συμβούλιο -δεν έχει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου αυτό το σχέδιο- και όχι να κάνει προεκλογική συνέντευξη, γιατί περί αυτού επρόκειτο. Και εκεί, στο δημοτικό συμβούλιο, θα το βελτιώναμε. Γιατί σε ορισμένα σημεία θέλει βελτιώσεις».

Δημοσιογράφος: Ποια σημεία;

Ν. Κακλαμάνης: «Για παράδειγμα, λέει ότι πρέπει να παίρνεις άδεια από την αστυνομία. Μα και τώρα ισχύει αυτό. Άλλο που δεν τηρείται. Ανοιχτή συγκέντρωση δεν μπορεί να κάνει κανείς -αν θέλουμε να είμαστε σύννομοι-, χωρίς την άδεια της αστυνομίας. Δεν τηρείται, απλώς. Δεύτερον, για παράδειγμα, η ΕΣΗΕΑ - γιατί και εσείς κατεβήκατε στον δρόμο... Κάνατε μια συγκέντρωση και μια πορεία. Και εγώ, εσείς και κάποιοι άλλοι προβοκάτορες, σπάμε εκατό βιτρίνες.  Ε, θα το πληρώσει η ΕΣΗΕΑ;».

* Για το μεταναστευτικό:

«Σήμερα, κόμματα, κυβερνήσεις, έγιναν δύο υπουργικά συμβούλια, ασχολούνται με το θέμα αυτό, όταν πριν ενάμισι χρόνο για την λαθρομετανάστευση στην Αθήνα έφταιγε ο δήμαρχος της Αθήνας. Δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα του μεταναστευτικού, ούτε με τα κέντρα που πάνε να φτιαχτούν, ούτε με τους φράχτες στον Έβρο. Θα λυθεί μόνο αν πάψει η ροή. Απ' την στιγμή που μπαίνουν μέσα οι άνθρωποι -νόμιμοι ή λαθραίοι-, δεν είναι αντικείμενα, να τους πετάξεις στον κάδο των απορριμάτων ή να τους κρύψεις κάτω από το χαλί».

Δημοσιογράφος: Επαναδιαπραγμάτευση για το «Δουβλίνο II»;

Ν. Κακλαμάνης: «Δεν το συζητάω. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η ιστορία. Δεύτερον, να φυλαχτούν τα σύνορα και από στρατό. Η Frontex απλά τους συλλαμβάνει, τους πάει δύο μέρες στον Έβρο και μετά τους στέλνει στην Αθήνα. Αυτή είναι η αλήθεια. Έχω χαρτιά εγώ και μάλιστα λέει τόπος διεύθυνσης -γιατί υποτίθεται σε δεκαπέντε ημέρες πρέπει να επιστρέψουν πίσω, για να πάρουν χαρτί και να φύγουν-, "ξενοδοχείο των Αθηνών", ούτε το όνομα του ξενοδοχείου».

* Για τη δημοσκοπική δυναμική του κόμματος του Πάνου Καμμένου:

«Δεν μπαίνω στις αιτίες. Νομίζω ότι σε ένα καβγά ποτέ δεν φταίει μόνο ο ένας, για να είμαστε ειλικρινείς. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, ακολούθησαν έναν άλλον δρόμο, τους εύχομαι καλή δύναμη. Βεβαίως, είμαστε πλέον απέναντι, δεν θέλω να κάνω κανέναν άλλον σχολιασμό και οπωσδήποτε η εκτίμησή μου είναι -γιατί εκτίμηση μόνο μπορώ να σας κάνω-, ότι δεν θα βγουν από την κάλπη αυτά τα ποσοστά. Αλλά ό,τι και να βγει, δεν παύει να είναι μια αφαίμαξη -κατά κύριο λόγο από τον κορμό της Νέας Δημοκρατίας-, που αυτό το κομμάτι έχει να κάνει και με την αυτοδυναμία. Και αυτό θα πρέπει να το σκεφτούν όποιοι και όσοι ανήκουν στον ευρ
Keywords
Τυχαία Θέματα