Ο Π. Αντωνίου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Κύπρου, Παναγιώτης Αντωνίου, μίλησε στις 25/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση δεν αποφύγαμε αυτό που πολλές φορές λέμε για το εθνικό μας πρόβλημα, την ιστορία των χαμένων ευκαιριών. Αν μπορούμε, βέβαια, να μιλάμε για χαμένες ευκαιρίες με τέτοιες συμφωνίες. Ωστόσο, η άλλη επιλογή ήταν η χρεοκοπία.
Ανάμεσα, λοιπόν, σε αυτά τα δύο -το μη χείρον βέλτιστον-, αναγκαζόμαστε να δεχτούμε μια συμφωνία, η οποία θα μας δώσει τουλάχιστον την ευκαιρία να παλέψουμε, να κρατήσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και το κράτος μας. Να αγωνιστούμε, να ανοικοδομήσουμε την οικονομία μας...
Γνωρίζαμε πάρα πολύ καλά ως κυβέρνηση, δυστυχώς, ότι αυτή θα ήταν η εξέλιξη των πραγμάτων και προσπαθήσαμε να το εξηγήσουμε επακριβώς και λέγοντας την αλήθεια... Δυστυχώς, επικράτησαν οι κορώνες πατριωτισμού, για τις οποίες, βέβαια, μετά από μια εβδομάδα αναγκαστήκαμε να δεχτούμε πως δεν ήταν ό,τι καλύτερο για την περίσταση...
Παραλάβαμε ένα χρεοκοπημένο κράτος και δεν υπήρξε ούτε καν ενημέρωση για τις πραγματικές συνθήκες. Θα αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν».

Δημοσιογράφος: Ποιο θα είναι τελικά το ύψος του κουρέματος για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ της Τράπεζας Κύπρου;

Π. Αντωνίου: «Θα κυμανθεί γύρω στο 30%».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα