Τα μηνύματα για την 25η Μαρτίου

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες αλλά και στις εξελίξεις στην Κύπρο αναφέρονται τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

«Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και έκφρασης σεβασμού και ευγνωμοσύνης σε εκείνους που αγωνίστηκαν για την
απελευθέρωση της πατρίδας μας. Σε μέρες όπως αυτή έχει νόημα να αναλογιζόμαστε παραδείγματα γενναιότητας και πατριωτισμού. Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στην Κύπρο. Τις κρίσιμες αυτές στιγμές, δεν αρκούν μόνον τα λόγια αλλά η έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξή μας. Ο Ελληνισμός δοκιμάζεται μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο σκληρό. Πολλά συμβαίνουν χωρίς να εξαρτώνται από τις δικές μας προσπάθειες, άλλα μπορούμε να τα οδηγήσουμε με τις δικές μας αποφάσεις και τις δικές μας δράσεις» αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Ημέρα ιστορικής μνήμης η σημερινή, μέσα σε μέρες εθνικής δοκιμασίας για όλον τον ελληνισμό και ιδιαίτερα σήμερα για την Κύπρο. Ελευθερία σημαίνει να πολεμάμε ενωμένοι τα δεινά που μας βρίσκουν, τους εχθρούς που μας επιβουλεύονται και τον κακό μας εαυτό, μακριά από διχαστικά συνθήματα, από τη μοιρολατρία της υποταγής κι από πλέγματα εθνικής μειονεξίας. Οι Έλληνες μπορούν να καταφέρουν τα πάντα αν μείνουν ενωμένοι κι όρθιοι», το μήνυμα του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου βρίσκει τον Ελληνισμό μέσα στη δίνη της οικονομικής, αλλά και διεθνοπολιτικής κρίσης της Κύπρου. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες γνήσια πατριωτικό είναι αυτό που προσφέρει έμπρακτα τη μέγιστη δυνατή αξιοπρέπεια, ασφάλεια και προοπτική, χωρίς μεγαλόστομες, αλλά ανεύθυνες δημαγωγίες και φευγαλέες, αλλά επικίνδυνες ψευδαισθήσεις», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί ημέρα μνήμης, ανεξίτηλα εγγεγραμμένη στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Συμβολίζει την εκκίνηση των ηρωικών αγώνων για την απελευθέρωση, την ανεξαρτησία και τη συγκρότηση του ελληνικού κράτους. Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που περνά συνολικά ο ελληνισμός, ο αγώνας αφορά στην αντιμετώπιση των κινδύνων της οικονομικής κρίσης με έμφαση στην προστασία των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, την ένταξη της χώρας σε ένα διεθνοποιημένο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον και τη συμμετοχή της σε μια πορεία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» τονίζει στο μήνυμά της η ΔΗΜΑΡ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η Eπανάσταση του 1821 αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές στη μακρόχρονη πορεία των αγώνων του ελληνικού λαού για ελευθερία, αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Σήμερα, η επέτειος της 25ης Μαρτίου αποκτά ξεχωριστή σημασία.Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η άμεση ενεργοποίηση όλων των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας σε ένα μεγάλο, συλλογικό και ενωτικό αγώνα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη».

«Με πίστη στις προαιώνιες αξίες του Ελληνισμού και αντλώντας διδάγματα εμπειρία και θάρρος από τον επικό αγώνα της Ανεξαρτησίας της οποίας την επέτειο σήμερα τιμούμε καλώ τον Ελληνισμό σε πανστρατιά για να παραμείνει η Ελλάδα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος και να μην μετατραπεί σε προτεκτοράτο της Γερμανικής Ευρώπης» δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι «το μήνυμα της επανάστασης του 1821 είναι ότι η ιστορία γράφεται με ανυπακοή και απειθαρχία στο δίκαιο και τη νομιμότητα των παλιών τάξεων, που δεν φεύγουν μόνες τους από το προσκήνιο της ιστορίας, αλλά πρέπει να τις διώξει η λαϊκή επαναστατική πάλη. Στην ιστορία των ανθρωπίνων κοινωνιών οι επαναστάσεις είναι πάντα το όχημα για να προχωρά η κοινωνία μπροστά».
Keywords
Τυχαία Θέματα