Ο Π. Καρβούνης στον ΑΘΗΝΑ984

O επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, μίλησε στις 10/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και στους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων είπε ..

                    *Για την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα:

«Είναι ένα βήμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας της Ελλάδας,
διότι η αρχηγός μιας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας έφερε θετικό μήνυμα ότι προσπαθούμε και  μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Τα τρία τέταρτα του κειμένου του μνημονίου είναι διαρθρωτικές αλλαγές και όχι περικοπές. Αυτό λοιπόν πρέπει  να κάνουμε. Όσες περικοπές και εάν γίνουν δεν θα βγούμε από την κρίση αν δεν πράξουμε το σωστό. Υπάρχει σειρά πραγμάτων που πρέπει να γίνουν βάσει χρονοδιαγράμματος, έτσι  αντιλαμβάνομαι τις 89 διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες οφείλουμε να κάνουμε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Αυτό λοιπόν πρέπει να τρέξει γρήγορα και δεν γίνεται πλέον να  κατηγορούμε τους εταίρους μας ότι  αξιώνουν μόνον περικοπές. Ζητούν διαρθρωτικές αλλαγές  που είναι προαπαιτούμενο για να πάρουμε την επόμενη δόση.
Το κρίσιμο είναι να βγει η επόμενη έκθεση της τρόικας και να είναι όσο  πιο θετική γίνεται για τη χώρα μας. Τα σημάδια που έχουμε είναι ότι βρισκόμαστε σε αυτό το δρόμο. Ωστόσο πρέπει να επιταχύνουμε το βηματισμό μας, να δείξουμε ότι νομοθετούμε και εφαρμόζουμε τα νομοθετήματα και προχωρούμε στις μεταρρυθμίσεις, στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές».         
 
Και πρόσθεσε: «Η δόση των 31 δισ. ευρώ είναι σημαντική, όχι μόνον διότι πρόκειται για κολοσσιαίο ποσό, αλλά και επειδή θα είναι το επίσημο πιστοποιητικό αξιοπιστίας της χώρας μας. Ότι δηλαδή είναι και θα παραμείνει στη ζώνη του κοινού νομίσματος και οι επενδυτές μπορούν να προχωρήσουν σε επενδύσεις. 

Δημοσιογράφος: Η δόση θα συνοδεύεται από κούρεμα του χρέους είτε των κεντρικών τραπεζών, είτε των δανείων του ελληνικού χρέους που έχουν οι κρατικές τράπεζες, είτε των δανείων που έχουν χορηγήσει οι κυβερνήσεις προς την Ελλάδα  ή και των δύο ...

Π. Καρβούνης: «Επί του παρόντος, επισήμως τουλάχιστον, το σενάριο αυτό δεν παίζει, είναι εκτός ημερησίας διάταξης».

    *Για την επίσκεψη της κοινοτικής επιτρόπου Εξωτερικών Υποθέσεων:

«Στον Έβρο παρατηρήσαμε ότι υπάρχει μεγάλη ανακοπή των μεταναστευτικών ροών. Σχεδόν δεν περνά κανείς παράνομος μετανάστης. Η Ελλάδα προχωρά στη δημιουργία κέντρων υποδοχής, όχι βέβαια χωρίς προβλήματα, όπως για παράδειγμα  οι  επικρατούσες συνθήκες. Γίνεται προσπάθεια  και σε αυτή τη κατεύθυνση. Με την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών στις χώρες τους, ενώ είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας καλής υπηρεσίας ασύλου καθώς πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν ανάγκη προστασίας. Τώρα οικοδομούνται όλα αυτά. Για αυτό και η κοινοτική επίτροπος τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη μεγαλύτερων κονδυλίων από κοινού με τεχνική  βοήθεια προκειμένου να οργανωθεί ο τομέας της μετανάστευσης». 

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα